Ajax speelt chagrijn van zich af met doelpuntenfestijn tegen Excelsior

Bekijk de samenvatting van Ajax - Excelsior

Ajax heeft in de eredivisie het chagrijn van onder meer de 4-2 nederlaag tegen Napoli in de Champions League van zich af kunnen spelen. De ploeg van coach Alfred Schreuder was in Amsterdam veel te sterk voor Excelsior: 7-1.

Dankzij de overwinning neemt Ajax in de eredivisie de koppositie over van AZ. De Alkmaarse club verloor thuis met 3-1 van Feyenoord. Omdat PSV ook zijn duel met FC Utrecht won (6-1), is het verschil tussen de topvier van de eredivisie slechts twee punten.

Stand eredivisie

Brian Brobbey moest tot nu toe vooral genoegen nemen met een reserverol bij Ajax, maar kreeg zondagavond van Schreuder de voorkeur boven Mohammed Kudus. De aanvaller beschaamde het vertrouwen van zijn trainer niet door twee keer te scoren.

Schiettent

De Johan Cruijff Arena veranderde zondagavond in een schiettent met de ene na de andere kans voor Ajax, waarbij de Rotterdammers gaan schijn van kans hadden.

Excelsior-doelman Stijn van Gassel kon daardoor wel even reclame voor zichzelf maken door met name voor rust een aantal fraaie reddingen te verrichten. Jorge Sánchez (rebound), Steven Berghuis (geplaatst schot) en Brobbey (kopbal) zorgden voor rust voor een 3-0 voorsprong van Ajax.

Bekijk in het carrousel de reacties van (een boze) Alfred Schreuder, Steven Berghuis, Marinus Dijkhuizen en Redouan El Yaakoubi:

De landskampioen voerde in de tweede helft de score verder op. Brobbey maakte met een harde uithaal 4-0, waarna Ajax via een frommelgoal van Tadic, een fraaie krul van Bergwijn en een intikker van Kudus de score naar 7-0 tilde.

Nikolas Agrafiotis bepaalde namens Excelsior in de negentigste minuut de eindstand.