NOS Nieuws

Groep naakte migranten gevonden aan Grieks-Turkse grens

Grenswachten hebben bij de rivier de Evros in het noordoosten van Griekenland 92 migranten ontdekt die geen kleren droegen en geen bagage bij zich hadden. Volgens de Griekse autoriteiten zijn de migranten vanuit Turkije de grens over gestuurd.

De migranten, allemaal mannen, werden vrijdag aangetroffen door de Griekse grenswachten. Ambtenaren van het EU-grensbewakingsagentschap Frontex zouden daarbij aanwezig zijn geweest, maar het incident is door Frontex niet bevestigd.

In rubberbootjes gezet

Waarom de migranten naakt waren en zonder bagage de grens over kwamen, is niet duidelijk. Sommigen waren lichtgewond. Volgens het Duitse blad Der Spiegel hebben enkele migranten tegen Griekse grenswachten gezegd dat ze in Turkse voertuigen naar de grensrivier waren gebracht en daar in rubberbootjes werden gezet.

De Griekse minister van Migratie Notis Mitarakis zette vandaag een foto van de migranten op Twitter. Hij noemt hun behandeling door de Turken "een schande voor de beschaving". Ankara heeft nog niet gereageerd op het incident.

Griekenland wil de grens bij de Evros bijna helemaal afsluiten vanwege het toegenomen aantal migranten dat daar het land binnenkomt. Een hek langs de rivier wordt momenteel verlengd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl