Harrie Lavreysen
NOS Wielrennen

Lavreysen bij WK simpel naar kwartfinales sprint, finale Van de Wouw en Lamberink

Harrie Lavreysen is goed begonnen aan het sprinttoernooi bij de WK baanwielrennen. De 25-jarige Nederlander is in Saint-Quentin-en-Yvelines op dat onderdeel op jacht naar zijn vierde wereldtitel op rij.

De titelverdediger hoeft dit keer niet af te rekenen met zijn grote rivaal Jeffrey Hoogland. De nummer twee van de afgelopen drie WK's moest zich zaterdagochtend afmelden, omdat hij nog te veel last had van een val op zijn hoofd.

Hoogland liep die blessure op bij een val na afloop van de finale van de keirin, waarin hij achter Lavreysen zilver won. Vrijdag greep Hoogland nog wel goud op de (niet-olympische) kilometer.

Snelste tijd

Lavreysen liet er in de kwalificaties geen twijfel over bestaan wie de grote favoriet is voor goud. Hij zette met 9,224 de snelste tijd neer van het deelnemersveld. Vervolgens rekende hij in de achtste finales moeiteloos af met de Colombiaan Kevin Quintero.

De kwartfinales staan zaterdagavond op het programma. De halve finales en finale zijn zondag.

  • NOS
    Programma WK baanwielrennen 15 oktober
  • NOS
    Programma WK baanwielrennen 16 oktober 1/2
  • NOS
    Programma WK baanwielrennen 16 oktober 2/2

Waar Lavreysen dankzij zijn scherpe kwalificatietijd de tussenronde mocht overslaan, vonden Sam Ligtlee en Tijmen van Loon, de vervanger van Hoogland, daar hun Waterloo. Ligtlee verloor van de Colombiaan Cristian Ortega Fontalvo, WK-debutant Van Loon redde het niet tegen de Duitser Stefan Bötticher.

Van de Wouw en Lamberink naar finale

Hetty van de Wouw en Kyra Lamberink mogen zich gaan opmaken voor de finale van de tijdrit over 500 meter. De 24-jarige Van de Wouw zette in de kwalificatie de vierde tijd neer, de tijd van de 26-jarige Lamberink was goed voor de achtste plaats.

Emma Hinze, die vrijdag verrassend afstand moest doen van haar wereldtitel op de sprint, zette de snelste tijd neer. De finale begint zaterdagavond om 17.30 uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl