AFP
NOS Wielrennen

Terpstra laatste in afscheidskoers, Démare wint Parijs-Tours opnieuw

Arnaud Démare heeft voor het tweede jaar op rij Parijs-Tours gewonnen. De Fransman bleef na 213,5 kilometer in de sprint Edward Theuns uit België en de Ier Sam Bennett voor.

Voor de 40-jarige Belg Philippe Gilbert, de twee jaar jongere Beverwijker Niki Terpstra en 37-jarige Leidenaar Sebastian Langeveld was het de laatste koers in hun lange wielercarrière.

Terpstra valt in laatste wedstrijd

De eerste 160 kilometer waren voor vijf vroege vluchters die hun ruime voorsprong pas op de onverharde stroken zagen slinken. Jumbo-Visma voerde daarachter het tempo op waardoor Terpstra ten val kwam. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix kon echter verder.

Terpstra laatste in afscheidskoers Parijs-Tours, Démare wint sprint

Met het ingaan van de slotkilometer werden de laatste vluchters ingerekend en zette de ploeg van Démare zich op kop. De renner van Groupama-FDJ sprintte daarna onbedreigd naar zijn tweede zege in Parijs-Tours.

Van de renners die finishten kwam Terpstra als 128ste en laatste over de finish, ruim twintig minuten na Démare. Langeveld werd 91ste op tien minuten van de de winnaar en voormalig wereldkampioen Gilbert 27ste in de grote groep die streed om de zege.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl