ANP
NOS Wielrennen

Terpstra zet punt achter succesvolle wielerloopbaan: 'Extreme hoogte- en dieptepunten'

Niki Terpstra zet na dit seizoen een punt achter zijn carrière. De 38-jarige Noord-Hollander van Team TotalEnergies maakte via zijn social media bekend dat het tijd is om "dit ongelofelijke hoofdstuk te sluiten" en zich toe te gaan leggen op nieuwe uitdagingen.

Terpstra won in 2014 Parijs-Roubaix en in 2018 de Ronde van Vlaanderen. Hij reed toen voor de Belgische ploeg Quick-Step. De wielrenner won drie keer de Nederlandse titel op de weg, in 2010, 2012 en in 2015. Terpstra werd in zijn tijd bij Quick-Step vier keer wereldkampioen ploegentijdrit.

ANP
Nederlands kampioenschap 2010: Niki Terpstra (m) met Pieter Weening en Lars Boom

"Ik voel dat het tijd is om me op nieuwe uitdagingen te richten, op en naast de fiets", lichtte Terpstra toe. "Op achtjarige leeftijd, toen ik startte met fietsen, had ik niet kunnen bedenken dat ik ooit deel uit zou maken van een professioneel peloton en iconische koersen zou rijden."

Terpstra: "Om monumenten zoals Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen te winnen is nog altijd onvoorstelbaar voor mij en mijn familie. Het is een carrière geweest met extreme hoogte- en dieptepunten. Met de mensen die me altijd gesteund hebben, familie, vrienden en fans, kunnen we daar met trots op terugkijken."

"Ik heb nog mooie wedstrijden op de agenda staan. Maar ik ben nog niet klaar met het wielrennen. Fietsen vind ik nog steeds fantastisch, dus daar ga ik zeker mee door, maar op een andere manier."

Bekijk hieronder de overwinningen van Terpstra in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl