Regio 15
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Vijftig ADO-hooligans krijgen landelijk stadionverbod, meer verboden volgen

Vijftig ADO Den Haag-hooligans krijgen een landelijk stadionverbod. De straffen volgen naar aanleiding van rellen tijdens en na de promotie-degradatiewedstrijd tussen ADO en Excelsior van 29 mei. De stadionverboden variëren van één jaar tot meer dan tien jaar.

De komende periode zullen nog een flink aantal meer verboden worden uitgedeeld, zegt een woordvoerder van de politie tegen Omroep West. Ook zijn naast deze landelijke stadionverboden een aantal voorwaardelijke stadionverboden opgelegd.

Vuurwerk naar het uitvak

Na afloop van de verloren play-offsfinale tegen Excelsior stormden ADO-fans over het veld richting het uitvak voor een confrontatie. Vuurwerk en een stoel werden naar het vak met uitsupporters van Excelsior gegooid. Buiten de stadionmuren raakten ADO-fans slaags met de politie. Bij de rellen raakten acht politieagenten gewond.

Politie arresteert tientallen boze ADO-fans na verloren promotieduel

Naar aanleiding van de rellen deden de gemeente Den Haag, politie en het Openbaar Ministerie onderzoek naar de veiligheidsmaatregelen bij ADO Den Haag. Die bleken ondermaats.

Op dit moment zijn er 39 aanhoudingen verricht. Op 29 mei werden er acht aanhoudingen verricht, waarna in de afgelopen maanden nog eens 31 aanhoudingen volgden.

Voor de opgelegde stadionverboden werkte de KVNB samen met ADO Den Haag en het Openbaar Ministerie.

Advertentie via Ster.nl