Regio 15
NOS NieuwsAangepast

ME grijpt in na verloren promotiewedstrijd ADO, arrestaties na rellen

Bij ongeregeldheden na de verloren promotiewedstrijd van ADO Den Haag zijn buiten het ADO-stadion zeker vier politiemensen gewond geraakt. Enkelen moesten naar het ziekenhuis. Ook omstanders raakten gewond.

Op verschillende plekken buiten het stadion ontstonden opstootjes en werden vernielingen aangericht. De relschoppers waren volgens de politie erg agressief en gebruikten grof geweld. Er werd met vuurwerk, stenen en straatmeubilair gegooid.

De ME voerde charges uit, ook met politiehonden:

Politie arresteert tientallen boze ADO-fans na verloren promotieduel

Meerdere verdachten zijn gearresteerd. Rond middernacht was het weer rustig rond het stadion.

Supporters op het veld

ADO Den Haag stond in de wedstrijd tegen Excelsior met 3-0 voor, maar verloor uiteindelijk na strafschoppen, waardoor de club uit Rotterdam volgend seizoen in de eredivisie speelt. Na het laatste fluitsignaal moesten de spelers de kleedkamers invluchten, omdat de supporters van ADO voor de tweede keer het veld opkwamen.

Ze gingen richting het uitvak voor een confrontatie. Vuurwerk en een stoel werden richting de bezoekende supporters geslingerd. De ME kwam eraan te pas om de fans van het veld te halen.

ADO-aanhangers gooien vuurwerk in vak met Excelsiorfans

De wedstrijd zelf verliep ook tumultueus. Het duel werd twee keer stilgelegd, eerst omdat een grensrechter werd bekogeld en later omdat ADO-supporters over de hekken waren geklommen en op het veld stonden.

Pro Shots
ME veegt het veld schoon

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl