NOS Nieuws

Lokale politici willen zwart op wit dat aanmeldcentrum Bant niet doorgaat

Politici in de gemeente Noordoostpolder zijn er niet gerust op dat er echt geen aanmeldcentrum komt in Bant. Het baart ze zorgen dat in de brief van het COA die gisteren werd verstuurd, niet zwart op wit staat dat Bant niet doorgaat.

"Als ik de brief lees, dan zie ik daar niet staan dat de locatie Bant volledig uit beeld is", zegt VVD-fractievoorzitter Jasper van Os bij Omroep Flevoland. "Er wordt alleen gevraagd mee te denken over een alternatieve locatie, maar er staat niet dat het COA niet in Bant een aanmeldcentrum gaat realiseren."

Ook Wiemer Haagsma van de Politieke Unie noemt de brief bij de regionale omroep onduidelijk. "Ik lees daar: wij snappen dat Bant lastig ligt, wij gaan eens kijken naar een alternatief. Maar ik had daar graag ook achter gezien: wij zullen voor Bant de aanvraag intrekken."

'Het klopt wel'

Burgemeester Roger de Groot zegt de brief wel te lezen met de boodschap dat Bant van de baan is. Hij zegt dat op te maken uit gesprekken met het COA en staatssecretaris Eric van der Burg. "Zij hebben heel duidelijk aangegeven te merken dat er geen draagvlak is voor het oorspronkelijke plan, maar ze hebben wel een behoefte aan alternatieven."

Dat alternatief is waar alles volgens de burgemeester nu op gericht is. "Dan kun je zeggen: daarmee hebben ze het eerste verzoek niet weggehaald. Maar ze hebben wel een nieuw verzoek neergelegd. En dat is volgens mij het verzoek waar we nu mee aan de gang gaan."

Toch erkent ook De Groot dat het schrappen van het centrum in Bant niet zwart op wit staat in de brief. "Maar ik lees hem zoals ik hem lees."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl