NOS Wielrennen

Wright pareert beschuldiging Roglic: 'Oneerlijk, het was een koersincident'

De Britse wielrenner Fred Wright (Bahrain-Victorious) vindt de beschuldigingen die Jumbo-Visma uitte na de val van kopman Primoz Roglic in de zestiende etappe "oneerlijk". De Nederlandse wielerploeg noemde de valpartij waardoor de Sloveen de Vuelta moest verlaten in een verklaring "niet oké".

Roglic zelf zei dat Wright zijn stuur uit zijn handen had gereden bij een kort contact tussen de twee tijdens de sprint. De 32-jarige Roglic stond tweede in het algemeen klassement achter de Belg Remco Evenepoel.

Primoz Roglic (l) komt gehavend over de streep in de zestiende etappe

"Het was moeilijk om te lezen en ik ben er erg ontgoocheld over", liet Wright vrijdagavond weten op twitter. "Ik denk dat het oneerlijk is. Het team en ik hebben vanavond nog eens naar de beelden gekeken en ik denk dat ik niets verkeerds deed. Het was gewoon een koersincident."

"Primoz is een fantastische renner", vervolgt Wright. "Hij ging nog vol voor de rode trui en ik begrijp dat hij heel teleurgesteld moet zijn. Ik vind het heel jammer voor hem. Maar ik weet zeker dat hij opnieuw op hoog niveau zal terugkeren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl