NOS Wielrennen

Hattrick Mads Pedersen in Vuelta; Deen klopt Wright en Vermeersch

Samenvatting van de negentiende etappe van de Vuelta

Mads Pedersen van Trek Segafredo heeft de negentiende etappe van de Vuelta op zijn naam geschreven. Hij won een sprint van een uitgedund peloton voor Bahrain-renner Fred Wright. De Belg Gianni Vermeersch eindigt als derde.

De Deen Pedersen won ook al de dertiende en de zestiende rit. De beste Nederlander was Mike Teunissen op de vijfde plek.

De rit van Talavera de la Reina naar Talavera de la Reina, met onderweg twee klimmen van de tweede categorie werd lange tijd gekleurd door een kopgroep van drie man. Jonathan Caicedo (EF), Brandon McNulty (UAE) en Ander Okamika (Burgos) reden tot de laatste klim van de dag vooruit, maar werden uiteindelijk bijgehaald.

DE kopgroep van de dag met Caicedo, McNulty en Okamika

De aanvalslustige Lawson Craddock (BikeExchange) probeerde bij de kopgroep te komen, maar na tientallen kilometers alleen tussen de kopgroep en het peloton gooide hij de handdoek in de ring. Onderweg moest twee keer dezelfde berg worden beklommen worden van tweede categorie. De sprintersploegen controleerden vervolgens de laatste kilometers.

De Brit Fred Wright sprintte naar de tweede plek. Terwijl hij aan het rijden was, kreeg hij nog een veeg uit de pan van Primoz Roglic. De kopman van Jumbo-Visma rekent Wright aan dat hij is uitgevallen in de zestiende etappe van de Vuelta.

Een minuut stilte voor koningin Elizabeth voor de start van de negentiende etappe

Voorafgaand aan de start namen de renners een minuut stilte in acht vanwege het overlijden van de Britse koningin Elizabeth.

Zaterdag staat de rit van Moralzarzal naar Puerto de Navacerrada op het programma. Dat is de laatste kans voor klassementsrenners om nog op te schuiven in de eindklassering, want zondag wordt het sprinten. Remco Evenepoel blijft leider, gevolgd door de Spanjaarden Anric Mas en Juan Ayuso.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl