BSR Agency
NOS Wielrennen

Tour of Britain afgebroken vanwege overlijden Elizabeth, Serrano eindwinnaar

De Ronde van Groot-Brittannië is afgebroken na het overlijden van koningin Elizabeth. De organisatie besloot in eerste instantie alleen de zesde etappe van vrijdag te schrappen. Enkele uren later kwam de mededeling dat ook de ritten van zaterdag en zondag niet doorgaan.

Volgens de organisatie heeft de Britse politie vanwege het overlijden van de koningin geen tijd meer om in het slotweekeinde de etappekoers te begeleiden.

De Spanjaard Gonzalo Serrano, de leider in het klassement, gaat als winnaar van de Britse etappekoers de boeken in. De 28-jarige renner van Movistar had woensdag met winst van de vierde etappe de leiding genomen.

"De organisatoren van de Tour of Britain en de betrokken teams, renners en officials, zijn zeer bedroefd vanwege het overlijden van Hare Majesteit de Koningin", schrijft de organisatie in een via sociale media verspreide verklaring. "We condoleren de hele koninklijke familie."

Een golftoernooi uit de DP World Tour in Engeland werd donderdag stilgelegd nadat bekend was geworden dat Elizabeth op 96-jarige leeftijd was overleden. Waarschijnlijk gaan ook alle wedstrijden in het betaalde voetbal in Groot-Brittannië komend weekeinde niet door.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl