AFP
NOS Wielrennen

Na ritzeges in Giro en Tour wint Urán ook in Vuelta, Evenepoel soeverein aan kop

Rigoberto Urán heeft de zeventiende etappe van de Vuelta a España gewonnen. De Colombiaan heeft nu in elke grote ronde minstens één etappe op zijn naam geschreven.

In de Giro d'Italia won de renner van EF Education twee ritten, in de Tour de France deed hij dat eenmaal en woensdag maakte hij zijn trilogie compleet door een rit in de Vuelta op zijn naam te schrijven.

Man tegen man

Het duurde even voordat de vlucht van de dag vorm kreeg. Toen dat was gebeurd, kregen de ontsnapte renners direct vrij spel. In de slotklim ontspon zich een prachtig man-tegen-man-gevecht, waarin Lawson Craddock lang de beste papieren had, maar in de slotmeters bleek Urán de beste.

  • NOS
    De toptien van het algemeen klassement na de zeventiende etappe

Het uitvallen van de Sloveen Primoz Roglic is een aderlating voor Jumbo-Visma. De kopman van de Nederlandse wielerploeg was erop gebrand voor de vierde keer op rij de Ronde van Spanje op zijn naam te schrijven. Een flinke valpartij dinsdag deed Roglic de das om.

Daardoor kreeg Evenepoel iets meer lucht in het algemeen klassement. Zijn eerste achtervolger is nu Enric Mas op twee minuten. Mas trok ook ten aanval, maar van alle renners in de toptien verloor alleen Thymen Arensman wat tijd. João Almeida won een aantal seconden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl