AFP
NOS Wielrennen

Gehavende Roglic niet meer van start in Ronde van Spanje

Primoz Roglic gaat niet meer van start in de Ronde van Spanje. De Sloveense kopman van Jumbo-Visma heeft te veel last van de verwondingen die hij dinsdag opliep bij een val in de slotfase van de zestiende etappe.

Roglic won de Vuelta de afgelopen drie jaar. Hij stond tweede in het algemeen klassement, op 1.26 minuut van rodetruidrager Remco Evenepoel. Na het uitvallen van Roglic is Enric Mas nu de belangrijkste uitdager van Evenepoel. De Spanjaard van Movistar heeft 2.01 achterstand op de jonge Belg.

Helemaal mis

Het ging dinsdag helemaal mis met Roglic in de sprint om de dagzege na een tot dan toe saaie etappe. Hij tikte met zijn elleboog Fred Wright aan en ging hard tegen de vlakte. Roglic krabbelde op en fietste vol verwondingen terneergeslagen over de finish.

Roglic pakte ondanks zijn val nog wel acht seconden op Evenepoel, maar die blijken nu waardeloos. De sprint werd gewonnen door Mads Pedersen.

Chaotische finish in Vuelta: Evenepoel rijdt lek, Roglic crasht en Pedersen wint

Roglic liep bij de valpartij geen breuken op, zo bleek na onderzoek in het ziekenhuis, maar wel veel kneuzingen en wonden. Volgens zijn ploegleider Addy Engels is Roglic enorm teleurgesteld over het dramatische einde van zijn Vuelta.

"Gisteren was hij aanvankelijk bijna niet aanspreekbaar. Het is enorm balen", aldus Engels voor de start van de zeventiende etappe. "Wij waren klaar om nog een week te vechten en het Evenepoel zo moeilijk mogelijk te maken. We zagen nog kansen en het begon gisteren meteen goed. Het is bizar en onwerkelijk om te zien dat iets wat bijna niet kan - tijd pakken in zo'n rit - lukte en dat het dan in de laatste 100 meter misgaat. Het is een enorme klap."

Het vroegtijdige einde van zijn Vuelta is een nieuwe tegenvaller voor de 32-jarige Roglic, die de strijd in de Tour de France ook al moest staken na een val, voor het tweede jaar op rij. Hij ging onderuit in de vijfde etappe, de kasseienrit naar Arenberg, en blesseerde zijn schouder.

Roglic was net op tijd hersteld voor de Vuelta, die hij voor de vierde keer wilde winnen. Daarmee zou hij op gelijke hoogte zijn gekomen met de Spaanse recordhouder Roberto Heras.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl