Pien Dicke
NOS SportAangepast

Herstelde Dicke scoort er met SCHC op los tegen Kampong, kleine zege Den Bosch

De spectaculair versterkte vrouwenploeg van Kampong heeft op de eerste speeldag van de hoofdklasse hockey een ongenadig pak slaag gekregen. De derby tegen SCHC werd met 8-0 verloren.

De verwachtingen waren hooggespannen, na de komst van onder anderen Lidewij Welten, Delfina Merino en Laura Barrios. Maar streekgenoot SCHC had Pien Dicke terug na lang blessureleed. En die maakte met drie treffers een feestje van haar rentree. Ginella Zerbo was ook op schot, met twee doelpunten.

Kampong hoopt onder leiding van Fleur van de Kieft na een aantal moeizame seizoenen weer omhoog te kunnen kijken, maar creëerde met haar gerenoveerde ploeg amper kansen tegen de verliezend finalist van vorig seizoen.

Zakelijk Den Bosch

Regerend kampioen Den Bosch moet ook nog even warmdraaien, al werd een op voorhand interessante krachtmeting met HGC wel met het kleinste verschil gewonnen (0-1).

Pleun van der Plas tekende in het laatste kwart voor de enige treffer van de wedstrijd. Het thuispubliek had ongetwijfeld op meer spektakel gerekend. Want naast de weer fitte Eva de Goede verschenen er ook drie nieuwelingen van naam op het veld, met Oranje-international Margot van Geffen, Lola Riera Zuzuarregu en Mariona Serrahima.

Van Geffen werd overgenomen van Den Bosch, dat dus verder Welten kwijtraakte aan Kampong en ook Marloes Keetels (gestopt) afscheid zag nemen. Amsterdam, dat zaterdag al met grote cijfers won bij Klein Zwitserland, en SCHC loeren op hun kansen om de hegemonie van de Bossche ploeg dit seizoen te doorbreken.

Den Bosch is de regerend kampioen

Bij de mannen kreeg het gepromoveerde Voordaan het flink voor de kiezen in het eerste hockeyweekend in de hoofdklasse. Oranje-Rood liet op bezoek geen spaan heel van de nieuweling: 0-6.

Rotterdam gooide daar nog een schepje bovenop. Het duel met HDM eindigde in 8-1. Aanvoerder Jeroen Hertzberger nam het gros van de doelpunten voor zijn rekening. Met vijf doelpunten (waaronder drie strafcorners) liet de Oranje-international die onder bondscoach Jeroen Delmee nog niet in de selectie terugkeerde, zich van zijn beste kant zien.

Het duel tussen Schaerweijde (eveneens gepromoveerd) en Pinoke eindigde in 1-4. Kampong versloeg in de topper met HGC de ploeg uit Wassenaar met 4-2. Jip Janssen en Duco Telgenkamp namen allebei twee treffers voor hun rekening.

Zaterdag speelde landskampioen bij de mannen Bloemendaal al gelijk bij Den Bosch.

Den Bosch houdt landskampioen Bloemendaal knap op 2-2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl