NOS Sport

Lammers zorgt bijna voor geweldige stunt met Den Bosch bij rentree als hockeycoach

Marc Lammers moet weer wennen aan het leven als hockeycoach, getuige zijn gemopper dat zijn ploeg op een groene kaart kwam te staan. Maar in de Tulp Hoofdklasse zullen ze ook weer rekening moeten houden met Lammers, die zijn ploeg tijdens de openingsronde van de competitie bijna al naar een geweldige stunt coachte.

Alhoewel, de 2-2 van HC Den Bosch tegen regerend kampioen Bloemendaal is al een zeer verdienstelijk resultaat.

Den Bosch houdt landskampioen Bloemendaal knap op 2-2

"Ik had wel verwacht dat we hier een punt konden halen", sprak de zelfverzekerde Lammers na afloop van het gelijkspel. "Ik weet wat de ploeg kan. En de ploeg kan misschien meer dan mensen van buiten denken."

Daar bleek aanvankelijk weinig van. Bloemendaal deelde de lakens uit en het was een wonder dat het tot in het laatste kwart slechts 0-1 stond door een benutte strafbal van Tim Swaen. Zo bleef Den Bosch in een resultaat geloven, met een opmerkelijke slotfase tot gevolg.

Twee Bossche goals binnen een minuut

Jeremy Hayward knalde zo hard raak (1-1) dat Den Bosch ineens de hele wereld dacht aan te kunnen en binnen een minuut stond de wedstrijd volledig op zijn kop toen Jaïr van der Horst de bal uit een strafcorner binnenduwde (2-1). Swaen sleepte uit een strafcorner uiteindelijk nog een punt uit het vuur voor Bloemendaal (2-2).

Amsterdam gaat daardoor aan de leiding, na een uitzege (4-2) op Klein Zwitserland. In het derde kwart kantelde het duel, door twee Amsterdamse treffers binnen een minuut. Na een rake strafcorner van nieuweling Rupinder Pal Singh maakte Luke Dommershuijzen met een tikje over de keeper de mooiste van de avond.

  • NOS
    Zondag zijn de overige wedstrijden van speelronde 1
  • NOS
    Zondag zijn de overige wedstrijden van speelronde 1

Bij de vrouwen schoot Amsterdam uit de startblokken, met een zevenklapper bij Klein Zwitserland (2-7). Die kreeg overigens pas in het tweede deel van de wedstrijd gestalte, want halverwege stond het nog 2-2.

Fay van der Elst, Sabine Plönissen en Felice Albers maakten uiteindelijk alle drie twee doelpunten voor de Amsterdammers. Gitte Michels deed dat met twee rake strafcorners voor Hurley, dat Bloemendaal terugwees (2-1).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl