Den Bosch viert de landstitel bij de vrouwen
NOS Sport

Hockeycompetitie krijgt nieuwe opzet, met één allesbeslissend duel om landstitel

Het landskampioenschap hockey wordt vanaf komend seizoen zowel bij de mannen als vrouwen beslist in één finalewedstrijd in het Wagener Stadion in Amstelveen. Dat is de belangrijkste vernieuwing die de KNHB heeft doorgevoerd, om de competitie professioneler en aantrekkelijker te maken.

De hockeybond hoopt op een ambiance die te vergelijken is met die van het WK, dat op dit moment in Amstelveen en het Spaanse Terrassa wordt gehouden.

En om nog meer aan te sluiten bij het internationale tophockey, wordt voortaan in de hoofdklassen ook met vier keer vijftien minuten reguliere speeltijd gewerkt. Dat was vier keer 17,5 minuten. Bij strafcorners en doelpunten wordt de tijd stilgezet.

Verder blijft de opzet hetzelfde, dus de halve finales van de play-offs blijven wel uit een best-of-3-serie bestaan. Bij al die duels zijn voortaan videoscheidsrechters.

Betere faciliteiten gewenst

Andere vernieuwingen worden rondom de duels ingevoerd. Zo wordt er in de hoofdklasse alleen nog op watervelden gespeeld en worden er strengere eisen gesteld aan de lichtinstallaties. Ook aan de voorzieningen die er zijn voor media en sponsoren worden meer eisen gesteld en clubs moeten verder investeren in marketing en ticketing.

De wijzigingen zijn voor de komende drie jaar, waarna de KNHB grondig gaat evalueren of de nieuwe aanpak werkt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl