NOS Wielrennen

Kopgroep blijft jagend peloton voor in zevende Vuelta-etappe, Herrada wint

Klimmer Jesús Herrada verschalkt jagend peloton en sprint naar tweede ritzege in Vuelta

Jesús Herrada heeft de zevende etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. De 32-jarige Spanjaard was onderdeel van de kopgroep, die het jagende peloton voor wist te blijven. Op de eindstreep bleef hij de Italiaan Samuele Battistella nipt voor.

Ook Fred Wright sprintte mee om de ritzege, maar de Brit werd net als twee dagen geleden derde. Voor Herrada is het zijn tweede zege in de Vuelta a España. Ook in 2019 won hij een rit in de Spaanse grote ronde.

De rode leiderstrui blijft om de schouders van de Belg Remco Evenepoel. Hij heeft een voorsprong van 21 seconden op nummer twee Rudy Molard.

Beklimming halverwege

Het profiel van de zevende Vuelta-etappe was afwisselend, met een 22 kilometer lange beklimming halverwege en daarna ruim vijftig vlakke kilometers naar de finish.

Aanvallers roken hun kans en het was al direct vanuit de start raak. Aleksej Loetsenko was, net als dinsdag, de eerste die vertrok uit het peloton. Hij kreeg onder anderen Julius van den Berg met zich mee, maar hun vlucht slaagde niet.

Dario Cataldo op kop van het peloton in de zevende etappe van de Vuelta.

Zes anderen hadden meer succes en slaagden erin de kopgroep te vormen: Jimmy Janssens, Battistella. Omer Goldstein, Herrada, Harry Sweeny en Wright. Jetse Bol deed een poging aan te sluiten, maar het lukte de Nederlander niet de oversteek te maken.

Hard werken

De koplopers moest hard werken voor hun voorsprong, die lange tijd bleef hangen rond de dertig seconden. Op 158 kilometer van de finish staakte het peloton alsnog de achtervolging, waarna de voorsprong opliep naar ruim vier minuten.

Mads Pedersen, die zichzelf kansen toedichtte voor de ritzege, zette vervolgens zijn ploeg Trek-Segafredo op kop van het peloton. Het gat ging echter minder makkelijk dicht dan gedacht. De kopgroep, uitgedund tot vijf na het lossen van Goldstein, hield knap stand in de straten van Cistierna.

Wright deed veel kopwerk en besloot al ver voor de finish te beginnen met sprinten, maar wordt in de slotmeters nog voorbijgereden door Battistella en Herrada.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl