NOS Nieuws

Duet met Elton John is eerste muziek van Britney Spears sinds 2016

Britney Spears heeft voor het eerst sinds 2016 nieuwe muziek uitgebracht. Hold me closer met Elton John is een dancenummer dat sterk leunt op Tiny Dancer en enkele andere nummers van de Britse zanger.

Het is ook de eerste keer dat de 40-jarige Spears muzikaal van zich laat horen sinds ze november vorig jaar na 13 jaar werd vrijgesteld van curatele. Doordat John en Spears tegelijk zingen en het nummer veel echo heeft, is het moeilijk vast te stellen hoe de stem van Spears zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.

Beluister hier het nummer:

"Het is verdomd cool dat ik zing met een van de meest klassieke mannen van onze tijd", reageerde Spears over de samenwerking in een verklaring. "Ik ben overweldigd. Het is heel belangrijk voor me."

"Ik ben dol op haar en ben verrukt over wat we samen hebben gemaakt", zei John. Hij zei dankbaar te zijn met Spears te hebben samengewerkt en noemde haar een van de grootste popsterren allertijden. "Ze klinkt fantastisch."

John en Spears leerden elkaar in 2014 kennen op een Oscarfeestje. Eerder deze zomer maakten ze bekend dat ze samen een nummer hadden opgenomen.

Voorproefje

John gaf bezoekers van een Frans restaurant eerder deze week een voorproefje. Daardoor was al bekend dat het nummer deed denken aan zijn eerdere samenwerking met Dua Lipa: samen verwerkten zij klassiekers als Rocket Man en Sacrifice tot de top-5-hit Cold Heart.

Of Spears van plan is nog meer muziek uit te brengen, is niet duidelijk. Eerder zei ze de muziekwereld de rug te willen toekeren. "Mensen weten niet wat voor vreselijke dingen me zijn aangedaan", schreef ze op Instagram. "Ik ben bang voor de mensen en die business."

Kort voor de single uitkwam, deactiveerde de zangeres haar Instagramaccount. "Ik ontdek dat elke dag een schone lei kan zijn om een beter persoon te worden en te doen wat me blij maakt", twitterde ze dezelfde dag. "Ik kies voor geluk vandaag."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl