FBI Cincinnati
NOS Nieuws

'Politiediensten VS vaker bedreigd na huiszoeking Trump'

Amerikaanse politiediensten hebben een toename aan gewelddadige bedreigingen ontvangen sinds de FBI vorige week een huiszoeking deed in de villa van oud-president Trump. Dat schrijven de FBI en het ministerie van Binnenlandse Veiligheid (DHS) in een memo aan wetshandhavers, waarover verschillende Amerikaanse media berichten.

De bedreigingen zijn voornamelijk online gedaan richting mensen die bij federale diensten werken. Een voorbeeld is een dreigement een "zogenoemde vuile bom voor het hoofdkantoor van de FBI te plaatsen". Ook zijn er oproepen gedaan voor een "burgeroorlog" en "gewapende opstand".

De federale rechter die het huiszoekingsbevel in Trumps villa in Florida had goedgekeurd, kreeg ook bedreigingen. Aanhangers van de oud-president zien het onderzoek van de FBI als politiek gemotiveerd. De FBI en DHS willen dat medewerkers van politiediensten, rechtbanken en overheden zich bewust zijn van "het scala aan bedreigingen en criminele en gewelddadige incidenten".

Spionagewet

Zo probeerde afgelopen donderdag een gewapende man een kantoor van de FBI in Cincinnati in de staat Ohio binnen te komen. Na een urenlange achtervolging schoot de politie hem neer, later bezweek de man aan zijn verwondingen.

Maandag doorzocht de FBI het huis van Trump op zoek naar documenten met staatsgeheime informatie die Trump uit het Witte Huis zou hebben meegenomen. De oud-president wordt onderzocht vanwege een mogelijke overtreding van de Amerikaanse Spionagewet.

In deze Trump-store loopt het storm sinds de FBI-inval in Mar-a-Lago:

Trumpstore doet goede zaken na FBI-inval: 'De mensen worden wakker'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl