NOS Sport

Ook MXGP van Finland Nederlandse aangelegenheid, Gajser wint kampioenschap

Ook de Grand Prix van Finland is een Nederlandse aangelegenheid geworden in de MXGP. Glenn Coldenhoff schreef met een eerste en tweede plaats de grand prix in Hyvinkää op zijn naam, terwijl ook Brian Bogers weer zijn goede vorm toonde.

Nederlanders domineren MXGP in Finland, vijfde wereldtitel voor Gajser

De zestiende grand prix van het seizoen begon al Nederlands gekleurd met de winst van Bogers in de eerste manche. De motocrosser, die onlangs de Grand Prix van Vlaanderen won en bovenaan een uniek Nederlands podium stond, boekte een duidelijke zege in de eerste manche, voor nummer twee Coldenhoff.

In de tweede manche was het de beurt aan Coldenhoff, die na een sterke start het initiatief niet meer weggaf. Hij zorgde met zijn overwinning in Finland voor de derde Nederlandse zege dit seizoen in een grand prix.

Bogers, die in de tweede manche mede door een valpartij zesde werd, en Calvin Vlaanderen gingen Coldenhoff al voor dit seizoen bij respectievelijk de Grand Prix van Vlaanderen en de Grand Prix van Sardinië.

Gajser grijpt eindzege

De Sloveen Tim Gajser werd in Finland voor de vierde keer kampioen in de MXGP, nadat hij met nog twee grand prixs te gaan onbereikbaar voor de concurrentie is geworden.

Gajser won in 2016, 2019 en 2020 eerder het kampioenschap in de MXGP.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl