NOS Sport

Nederlands motocrossfeestje op Sardinië: Vlaanderen 'dronken' van geluk na dubbelslag

De Nederlander Calvin Vlaanderen heeft op Sardinië voor een verrassing gezorgd door voor het eerst een grand prix in de MXGP-klasse te winnen. De motocrosser met Zuid-Afrikaanse roots won op het Italiaanse eiland zowel de eerste als de tweede manche.

"Ik heb hier geen woorden voor. Dit is geweldig", zei een zichtbaar emotionele Vlaanderen na afloop. "Ik wil mijn familie en mijn team bedanken. Ik denk dat ik vanavond dronken word."

Motocrosser Vlaanderen steelt de show met twee verrassende MXGP-zeges

Glenn Coldenhoff maakte het Nederlandse feest compleet door in de tweede manche knap als tweede achter landgenoot Vlaanderen te finishen en in de grand prix als derde te eindigen.

De Spanjaard Jorge Prado (derde plaats in de eerste en tweede manche) werd tweede achter Vlaanderen. Regerend wereldkampioen Jeffrey Herlings komt dit seizoen vanwege een blessure niet in actie.

De Sloveense WK-leider Tim Gajser stelde teleur met een zevende en twaalfde plaats, maar heeft in de tussenstand nog een ruime voorsprong op de concurrentie.

Vlaanderen nu negende in WK-stand

Vlaanderen stijgt door zijn prestaties naar de negende plaats in de WK-stand. Coldenhoff staat vijfde en Brian Vlaanderen (tweede keer een vijfde plaats op Sardinië) is de nummer zeven.

De volgende races staan op zondag 29 mei op het programma. Het motocross-circus maakt zich dan op voor de Grand Prix van Spanje in Arroyomolinos (nabij Madrid).

Bekijk via de onderstaande tweet de reactie van Vlaanderen na zijn dubbele zege op Sardinië:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl