Red Bull Content Pool
NOS Sport

Wereldkampioen Herlings dit seizoen niet meer in actie door blessureleed

Jeffrey Herlings komt dit seizoen niet in actie in de MXGP. Het herstel van de voetblessure van de regerend wereldkampioen verloopt trager dan gewenst.

"Ik ben nog steeds niet in de beste staat en ik kan zeker tot de zomer niet op het hoogste niveau crossen", schrijft Herlings op Instagram. "Het is jammer dat ik niet met startnummer 1 kan racen in de MXGP."

Herlings liep zijn blessure op in februari bij een val op een training. Hij miste daardoor de eerste zes races van dit seizoen en zijn achterstand op WK-leider Tim Gajser is al bijna 300 punten.

Daarom werd er gespeculeerd over deelname van Herlings aan de AMA, het Amerikaanse kampioenschap, maar ook dat is geen optie voor Herlings. "Ik ga me daar niet op richten, mijn enige doel is nu om mijn lichaam op orde te krijgen. Ik wil pijnvrij aan het seizoen 2023 beginnen."

De 27-jarige Herlings liep in zijn carrière al diverse zware blessures op. Hij werd in 2018 en vorig jaar wereldkampioen, maar zonder fysieke malheur hadden dat wellicht meer titels kunnen zijn.

"Deze oude man heeft nog steeds de rauwe snelheid en dat ga ik volgend jaar weer laten zien", sluit Herlings af.

Kijk hier hoe Herlings in november de wereldtitel veroverde.

Herlings pakt in allerlaatste manche de leiding en rijdt WK-titel naar huis

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl