Getty
NOS Sport

Fury stopt met boksen, vier dagen na aankondiging nieuwe partij: 'Bon voyage'

Tyson Fury stopt met boksen. Weer. De wereldtitelhouder in het zwaargewicht kondigde in april na zijn gewonnen partij tegen Dillian Whyte ook al aan te stoppen, maar vier dagen geleden riep 'The Gipsy King' plots dat hij terug de ring in wilde stappen. Voor een partij met Derek Chisora, met een nieuwe coach.

Daar komt Fury nu, op zijn verjaardag, alweer op terug. "Veel dank aan iedereen die iets met mijn carrière te maken had al deze jaren. Na lange en zware gesprekken heb ik uiteindelijk besloten te stoppen. Op mijn 34ste verjaardag zeg ik: bon voyage", plaatste de bokser uit Manchester op sociale media.

AFP
Tyson Fury op de persconferentie voor zijn partij tegen Vladimir Klitschko in 2016

Fury was de houder van wereldtitels van de boksbonden WBC en The Ring. Fury debuteerde in 2008, maakte faam met zijn uitdagende persconferenties, zijn zelfvertrouwen en onder meer zijn overwinningen op Vladimir Klitsjko en Deontay Wilder. Van de 33 partijen die Fury bokste, won hij er 32 - waarvan 23 op knock-out - en bleef een partij onbeslist.

Twee jaar geleden voorzag Fury nog een langlopend leven in de ring. "Veel grote kampioenen, onder wie Klitsjko, gaan tot op hoge leeftijd door met boksen", zei Fury destijds.

"Ik boks niet voor het geld, om beroemd te worden of voor een riem. Ik boks omdat het me mentaal gelukkig houdt en ik vind het leuk om te doen." Op zijn 34ste trekt de bokser zijn handschoenen definitief uit. Zo lijkt het.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl