AFP
NOS Sport

Fury slaat Whyte knock-out en verdedigt wereldtitel in volgepakt Wembley

Bokser Tyson Fury heeft in Wembley met succes zijn wereldtitels van de boksbonden WBC en The Ring verdedigd. Het Britse zwaargewicht sloeg Dillian Whyte in de zesde ronde knock-out.

De ongeslagen Fury (33) had voor het oog van 94.000 toeschouwers, een Europees record voor een bokswedstrijd, het hele gevecht de overhand.

Het gevecht kende een rustige start. Het was aftasten geblazen, voordat er in de vierde ronde wat meer actie kwam. Er was voor het eerst wat onenigheid tussen de twee boksers en Whyte begon te bloeden boven zijn rechteroog.

AFP
Vuurwerk op het moment dat de boxers het podium betreden

Met zijn veel langere reach hield Fury Whyte overtuigend op afstand en in de zesde ronde sloeg 'The Gypsy King', zoals Fury's bijnaam luidt, toe met een vernietigende uppercut vol op de kin van Whyte.

Whyte stond nog op, maar leek niet meer helder genoeg om te vechten en dus kon de scheidsrechter niet anders dan het gevecht beëindigen. Voor Fury was het de 32ste zege in 33 partijen en zijn 23ste op knock-out. Één duel eindigde onbeslist. Whyte leed zijn derde nederlaag in 31 wedstrijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl