1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS
NOS Sport

Vechtsportbonden gaan samenwerken met Glory Rivals: 'Tijd voor verandering'

Kickboksorganisatie Glory heeft een eerste stap gezet om wereldwijd de beste vechters tegenover elkaar in de ring te krijgen. Komend jaar vinden de eerste evenementen plaats in samenwerking met de bonden Enfusion en RISE.

"Eindelijk, dit had jaren geleden al moeten gebeuren", liet Badr Hari via Instagram weten. Rico Verhoeven heeft er op zijn beurt nooit een geheim van gemaakt om ooit tegenover bokskampioen Tyson Fury te willen staan, die nu onder contract staat bij WBC.

Zover is het nog niet, maar met Glory Rivals wordt er alvast een begin gemaakt aan de nieuwe opzet.

Glory neemt het voortouw

"Het is tijd om de beste vechters ter wereld tegen elkaar te laten vechten, ongeacht voor welke organisatie zij uitkomen", zegt voorzitter Scott Rudman. "Het is tijd voor een verandering in de vechtsportwereld en we kijken ernaar uit om hierin het voortouw te nemen."

Glory meldt dat de eerste evenementen in Europa (samen met Enfusion) en Japan (samen met RISE) worden gehouden.

"Veel van onze topvechters debuteerden bij Enfusion, waaronder Donovan Wisse, Mohammed Jaraya en de Nederlandse talenten Levi Rigters en Luis Tavares", vertelt Rudmann. "RISE is de toonaangevende organisatie in Japan en heeft enkele van de beste vechters ter wereld in huis, waaronder Tenshin Nasukawa."

Glory hoopt dit project de komende tijd meer vorm te geven en verkent op dit moment samenwerkingen met bonden in de Verenigde Staten en Brazilië. Rudmann: "We verwelkomen elke MMA-, boks- of kickboksorganisatie die gelooft dat hun vechters het tegen die van ons kunnen opnemen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl