Tussen de Thrilla in Manilla tegen Muhammad Ali en een titelgevecht met George Foreman speelde Joe Frazier zichzelf in de eerste Rocky-film. Chuck Norris en Jean-Claude Van Damme waren zeer succesvol in karate en kickboksen, maar werden wereldberoemd via het witte doek.

Zelfs Mike Tyson zong luidkeels met een lied van Phil Collins in de komedie The Hangover, al verklaarde Iron Mike achteraf dat hij door overmatig gebruik van alcohol en verdovende middelen eigenlijk niets had meegekregen van zijn filmloopbaan.

Als het aan Rico Verhoeven ligt, wordt hij de volgende Hollywoodsensatie.

Verhoeven gaat naar VS om Hollywood-droom waar te maken

Acteur worden in Hollywood is nog altijd de grote droom van kickbokser Rico Verhoeven, die zaterdag met succes zijn Glory-titel in het zwaargewicht verdedigde met een overwinning op Jamal Ben Saddik. Nu mag Verhoeven nog even genieten van zijn zege, maar volgende week gaat hij naar de VS "om stappen te maken" in zijn acteercarrière.

In 2018 kondigde hij al aan dat hij de hoofdrol zou spelen in een grote actiefilm (The Black Lotus), mede door hemzelf geproduceerd. In de tussentijd sprak hij de stem van stier Ferdinand in de gelijknamige animatiefilm, was hij te zien in de tienerfilm Misfit 3 en speelde hij de bodyguard van crimineel Ferry (Frank Lammers) in de serie Undercover.

En Verhoeven leerde schieten met een automatisch geweer, want dat kan van pas komen om zijn tweede droom uit te laten komen.

Hoe realistisch is jouw droom?

"Voor mij is het realistisch", vertelt Verhoeven vol overtuiging. "Ik snap van buitenstaanders dat ze zeggen: okeee... Dat gevoel van Hollywood klinkt wel heel ver weg, maar precies hetzelfde hadden mensen toen ik 17, 18 was en toen ik zei dat ik wereldkampioen kickboksen wilde worden. Toen dachten mensen ook: dit is te next level."

Wellicht kan Verhoeven in de voetsporen treden van landgenoot Lucia Rijker, die zelfs een belangrijke rol speelde in de Oscarwinnende film Million Dollar Baby (2004).

Kickbokswereldkampioen Rijker speelde de rol van bokswereldkampioene Billie the Blue Bear en leerde hoofdrolspeelster Hillary Swank achter de schermen de fijne kneepjes van de bokssport.

"Niemand hoeft dit te geloven. Ik ben de enige die in deze droom hoeft te geloven. Ik ben degene die het werk moet leveren om daar te komen."

Volgende week ga je naar de Verenigde Staten. Wat ga je daar doen?

"Ik ben natuurlijk volop bezig met acteren en het stappen maken daarin. Volgende week heb ik heb allemaal meetings staan met directors en grote acteurs in filmstudio's."

In 1976 speelde Joe Frazier een overtuigende rol als zichzelf in Rocky, de eerste van een lange reeks blockbusters rond de eeuwige underdog in de ring Rocky Balboa (Sylvester Stallone).

"Ik ga niet alles verklappen. De meeste mensen weten wel dat Mark Wahlberg (acteur en producent, red.) een vriend van me is. Hij reageert op al mijn posts op social media en was ook supertrots op wat hij dit weekend weer gezien heeft."

"Ik ben blij dat ik Wahlberg weer kan zien. Hij is nu ook bezig met een film, leuk om hem weer aan het werk te zien. Zo ontmoet je allemaal mensen en dan gaat het heel hard."

Hollywood gelooft ook in jou?

"Uiteraard haha. Nee, er zijn nog geen handtekeningen. Nou ja, we gaan een hele grote film maken volgend jaar, waar ik zelf ook de hoofdrol in speel. Dat is te gek. In combinatie met een Nederlandse en een Amerikaanse studio. We doen hele leuke dingen, we mogen niet klagen."

Van 1987 tot 1990 was Mike Tyson undisputed champion of the world bij de zwaargewichten. Na een turbulente loopbaan en een drie jaar durende celstraf dook Iron Mike opeens op in de komedie The Hangover (2009). De gevreesde zwaargewicht toonde zich daarin van zijn gevoeligste kant door luidkeels mee te zingen met Phil Collins.

Jouw acteerambities betekenen niet dat je stopt met kickboksen. Wanneer zien we je weer terug in de ring?

"Geen idee. Ik zit lekker op de wolk van de winst van afgelopen weekend. Daar geniet ik van. We zien het wel, ik hoor het wel. Ik ga nooit een uitdaging uit de weg. Ik pak het aan en we gaan."

STER reclame