Persbureau Meter
In samenwerking met
RTV Noord
NOS NieuwsAangepast

Opnieuw afval gedumpt op snelweg, vermoedelijk met asbest

In Groningen is opnieuw afval gedumpt op de snelweg. Dat gebeurde vanochtend rond 04.00 uur op de oprit Marum, op de A7 richting Drachten. De gedumpte stapel van pallets en ander hout werd vervolgens in brand gestoken, meldt Rijkswaterstaat.

De brand werd snel geblust. Omdat er vermoedelijk asbest tussen de rommel zit, schakelt Rijkswaterstaat een gespecialiseerd bedrijf in om het afval op te ruimen, schrijft RTV Noord. Rijkswaterstaat verwacht dat het afval in de loop van dinsdag wordt opgeruimd.

Dat het ruim een dag duurt voordat het opgeruimd kan worden, heeft te maken met de beschikbaarheid van bedrijven die asbest kunnen en willen opruimen. Bovendien worden die bedrijven geregeld bedreigd.

Extra alert

Rijkswaterstaat is extra alert op afvaldumpingen op de wegen. Vooralsnog zijn er geen stortingen gesignaleerd op andere plekken in het land.

De afgelopen tijd zijn er regelmatig acties van radicale boeren en hun aanhangers op en bij snelwegen, waarbij afval en mest wordt gedumpt. Actievoerders protesteren tegen de stikstofplannen van het kabinet.

Advertentie via Ster.nl