Troep op de A1 vanuit Holten richting Rijssen
NOS NieuwsAangepast

Vannacht weer enkele boerenacties: hooibalen, puin, asbest en blokkades

Op veertien plekken op en langs snelwegen zijn vannacht weer boerenacties geweest. Volgens Rijkswaterstaat zijn hooibalen in brand gestoken en werd er troep achtergelaten. Ook werden wegen geblokkeerd.

Tussen het puin dat bij de A1 bij Bathmen werd gedumpt, werd asbest gevonden. Op andere plekken, zoals bij Lochem en Markelo, lag er asbestverdacht materiaal. Dat is opgeruimd. Volgens de brandweer is er geen asbest in brand gegaan, meldt RTV Oost.

Bij Winschoten blokkeerden rond middernacht personenauto's de A7, op de N18 bij Varsseveld deden tractoren dat bij de toerit naar de A18. Op de A7 bij Abbekerk, Wieringenwerf en Marum lagen hooibalen, mest en andere dingen.

Vannacht was de brandweer bezig om de brandende hooibalen te blussen:

Asbest op de weg en hooibalen in brand op de A1

Nog niet alles is opgeruimd, maar de snelwegen zijn weer vrij, er zijn geen wegen afgesloten en er zijn ook geen grote files als gevolg van de acties, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. "Bij Frieschepalen ligt nog zooi op de weg. Op andere locaties is het opgeruimd of ligt het zodanig langs de kant van de weg dat het geen hinder oplevert."

De woordvoerder raadt weggebruikers aan om extra alert te blijven. "Een actie kan zomaar toch weer ergens gebeuren. Als je de weg op gaat, moet je bedacht zijn dat je zoiets kan tegenkomen."

Dreigtelefoontjes naar aannemers

Ook vannacht was het niet vanzelfsprekend om bedrijven te vinden die de troep wilden opruimen. "In een aantal gevallen was het een langere zoektocht. Niet iedere aannemer wilde de klus oppakken, maar uiteindelijk vonden we iemand die het wilde doen."

De afgelopen dagen ontvingen aannemers dreigtelefoontjes, nadat ze door Rijkswaterstaat waren ingeschakeld om troep op te ruimen.

Bij de A7 bij Medemblik wordt asfalt vernieuwd, nadat daar gisteren asbest was gedumpt. De toerit en afrit zijn daar afgesloten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl