NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 22/7: Derde en laatste dag van Vierdaagse • Tilburgse kermis begint

Goedemorgen! De deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse lopen de laatste dag van hun tocht die dit jaar vanwege de hitte drie dagen duurde. En in de Tour de France staat de 19de etappe op het programma.

Maar eerst het weer: wolkenvelden en soms zonnige momenten. Het wordt 19 graden in het noordwesten en 23 tot 25 graden in het binnenland. De wind is noordelijk en matig. Het weekend verloopt vrij zonnig. De temperatuur loopt verder op.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Na drie in plaats van vier dagen finishen de deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse. De laatste honderden meters lopen ze over de Via Gladiola. De snelste wandelaars komen al in de ochtend over de finish.
  • Als het evenement in Nijmegen klaar is, kunnen feestgangers door naar Tilburg want daar begint de kermis. Tijdens de coronajaren was de kermis minder groot dan anders, maar dit jaar is alles weer als vanouds. De Tilburgse Kermis duurt 10 dagen.
  • De Tour nadert zijn einde, na de perfecte dag gisteren voor Jumbo-Visma tijdens de laatste bergrit staan er nog drie etappes op het programma. Vandaag een rit van 188,5 kilometer van Castelnau-Magnoac naar Cahorsis. Het parcours is zo goed als vlak, met alleen in de slotfase twee colletjes, dus het is een goede dag voor sprinters.
  • Nog meer sport vandaag: om 21.00 uur begint de derde kwartfinale van het EK voetbal: Zweden neemt het op tegen België.

Wat heb je gemist?

De Rabobank betuigt spijt voor zijn rol in de stikstofcrisis, meldt dagblad Trouw. De bank zegt met gemengde gevoelens terug te kijken op de jarenlange schaalvergroting in de veehouderij omdat die mede gefinancierd is door banken.

"Met de kennis van nu zou je in het verleden echt anders handelen", laat de Rabobank weten aan de krant. De jarenlange schaalvergroting is ingezet door de overheid, benadrukt de bank. "Onderaan de streep gaat het er nu om dat we de boeren helpen aan perspectief en de natuur beschermen."

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Het was de afgelopen dagen heet, ook voor de dieren. Boswachter Frank Theunissen deelde beelden van wildcamera's op de Veluwe. Daarop zie je hoe dieren zich gedroegen tijdens de hitte. Het leverde vrolijke beelden op.

Zo zochten dieren verkoeling op de Veluwe: 'Lekker gek doen in het water'

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl