NOS Sport

Van de Zandschulp gaat genieten tegen Nadal: 'Een van de grootste namen ooit'

Van de Zandschulp over partij tegen Nadal: 'Wordt heel pittig tot het einde'

Botic van de Zandschulp neemt het maandagavond op het iconische Centre Court van Wimbledon op tegen oud-winnaar Rafael Nadal voor een plek in de kwartfinales. En dat wordt een uitdaging. "Ik weet dat het tot het einde heel pittig gaat worden."

Van de Zandschulp beseft dat het publiek op de hand zal zijn van de tennisgrootheid uit Spanje, maar zal zich daarvoor afsluiten. "Ik weet dat het publiek niet tégen mij is, maar vóór hem", zegt de 26-jarige Veenendaler, die Nadal "een van de grootste namen in het tennis ooit" noemt.

'Moeilijkste gehad'

Van de Zandschulp wil genieten van de wedstrijd, maar kijkt ook beelden terug van eerdere partijen van Nadal op Wimbledon om een strijdplan te bedenken.

De hoogst genoteerde Nederlandse tennisser op de wereldranglijst (25ste) weet al een klein beetje wat hij kan verwachten, want op Roland Garros trof hij Nadal ook. In Parijs verloor hij eind mei met 3-0. Dat was op gravel, de favoriete ondergrond van Nadal. "Dus ik denk dat ik de moeilijkste omstandigheden om tegen hem te spelen al heb gehad."

Voor het eerst in twintig jaar bereikten twee Nederlanders de vierde ronde van Wimbledon. "Dat is lang geleden", zegt Van de Zandschulp met gevoel voor understatement. Destijds waren dat Richard Krajicek en Sjeng Schalken. "Het is mooi dat je met deze namen vergeleken wordt."

Van de Zandschulp noemt het "mooi en speciaal" dat hij onderdeel uitmaakt van een generatie tennissers die het goed doet. De andere Nederlander in de vierde ronde, Tim van Rijthoven, verloor zondagavond in vier sets van Novak Djokovic.

De partij tussen Nadal en Van de Zandschulp is maandagavond de derde en laatste partij op het Centre Court.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl