NOS SportAangepast

Van de Zandschulp bewaart beste tot het laatst, maar buigt in drie sets voor Nadal

Van de Zandschulp buigt in drie sets voor Nadal op Roland Garros

Botic van de Zandschulp is er niet in geslaagd het Rafael Nadal lastig te maken op Roland Garros. De 26-jarige Veenendaler moest in de derde ronde in drie sets het hoofd buigen voor de dertienvoudig winnaar: 6-3, 6-2, 6-4.

Van de Zandschulp begon nog wel goed, want hij brak de 35-jarige Spanjaard in de openingsgame. Maar Nadal brak direct weer terug en gunde Van de Zandschulp vooral dankzij zijn dwingende forehands geen kansen meer in de eerste set.

Ook in de tweede set begon Van de Zandschulp prima, met een lovegame. Nu ging het mis in z'n tweede opslaggame, al had hij wel pech toen hij bij een smash het net lichtjes toucheerde en de scheidsrechter besloot het punt aan Nadal toe te kennen. Veel kansen kreeg Van de Zandschulp niet meer.

Comeback in derde set

Op eigen service wist Van de Zandschulp wel raad met de korte returns van Nadal, maar op diens opslag speelde hij weinig klaar en breekkansen bleven uit. Van de Zandschulp moest uit een ander vaatje gaan tappen en besloot gaandeweg de tweede set al de bal wat eerder te nemen en meer dropshots te slaan.

Bekijk hieronder de reacties van Botic van de Zandschulp en van zijn coach Peter Lucassen na de wedstrijd:

De derde set begon op de service van Van de Zandschulp met een felle strijd om de eerste game. Na een prachtige rally kwam Nadal met een sterke passeerslag op voordeel, Van de Zandschulp herstelde met een fraai dropshot, maar uiteindelijk zorgde Nadal voor de vroege break.

Helaas voor Van de Zandschulp had Nadal overal een antwoord op. Ook de nog hardere forehands vanaf de baseline sorteerden niet het gewenste effect.

Nadal liep snel uit naar 4-0, maar Van de Zandschulp gaf zich niet gewonnen en bleek het beste tot het laatst te hebben bewaard. Dankzij een break kwam hij terug tot 4-3 en hield hij het tot 5-4 spannend. Daar bleef het bij. Een stunt zat er niet in en met 6-4 dolf hij het onderspit.

In de video hieronder vertelt Botic van de Zandschulp wat hij vindt van de situatie rondom Wimbledon, het toernooi waarvoor meerdere spelers al afzeiden.

Van de Zandschulp over Wimbledon: "Als de situatie verandert kans dat ik niet ga"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl