Tatjana Maria
NOS SportAangepast

Na training met dochter verrast Duitse Maria met kwartfinaleplaats Wimbledon

Tatjana Maria heeft op Wimbledon voor de zoveelste verrassing gezorgd in het vrouwentoernooi. De Duitse versloeg in de achtste finales de als twaalfde geplaatste Jelena Ostapenko uit Letland met 5-7, 7-5, 7-5.

De 34-jarige Maria beviel iets meer dan een jaar geleden van haar tweede kind. Het zat haar sportcarrière niet in de weg: ze kwam eerder deze week voor het eerst voorbij de derde ronde van een grandslamtoernooi. Dat deed ze ten koste van de Griekse topper Maria Sakkari, de nummer vijf van de wereld.

Training met dochter werpt vruchten af

Dat kinderen en een topsportcarrière goed samen kunnen gaan, bewees Maria ook toen ze vanochtend om 8.30 uur met haar oudste dochter van 8 jaar, eveneens een aardig tennistalent, aan het inspelen was voor haar duel met Ostapenko.

Maria is overigens bevriend met Serena Williams, die eveneens al enkele jaren als moeder op het hoogste niveau actief is.

De training wierp zijn vruchten af, want de bijna 35-jarige Maria bewees andermaal dat ze in de vorm van haar leven verkeert. Ostapenko en Maria maakten er een fantastisch gevecht van.

De Letse sloeg de ene na de andere winner, maar ook de ene na de andere mispeer. Maria, de nummer 103 van de wereld, werkte op 4-5 in de tweede set twee matchpoints weg en sloeg op 6-5 in de derde set op haar tweede wedstrijdpunt zelf toe.

Maria speelt in de kwartfinales tegen haar twaalf jaar jongere landgenote Jule Niemeier, die pas voor de tweede keer meedoet aan een grandslamtoernooi. Niemeier, de nummer 97 van de wereld, was met 6-2, 6-4 de Britse publieksfavoriete Heather Watson de baas.

Jabeur mag blijven hopen

Ons Jabeur bereikte net als vorig jaar de kwartfinales. De als derde geplaatste Tunesische, een van de laatste favorieten die nog in het toernooi zit, won met 7-6 (9) ,6-4 van de Belgische Elise Mertens.

Daardoor mag ze blijven hopen op haar eerste halve finale ooit op een grand slam.

Marie Bouzková haalde eveneens de kwartfinales. De Tsjechische was in de vierde ronde met 7-5, 6-2 te sterk voor Caroline Garcia. De 23-jarige nummer 66 van de wereld was op een grandslamtoernooi nog nooit voorbij de tweede ronde geraakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl