NOS Voetbal

Slot heeft alle vertrouwen in komend seizoen: 'Meer tijd om selectie te completeren'

Slot blikt vooruit op nieuw seizoen: 'We willen opnieuw heel herkenbaar gaan voetballen'

De selectie is nog verre van compleet, maar toch stond coach Arne Slot maandagmorgen met een grote glimlach op de eerste training van Feyenoord. Slot ziet het juist als iets positiefs dat de selectie nog niet compleet is. "Het is vooral omdat veel spelers international zijn en dus nog vakantie hebben."

Daarnaast is het volgens de succescoach van de Rotterdamse club een mooie kans om jeugdspelers aan het werk te zien. Toch ziet ook Slot wel dat er nog het nodige moet gebeuren om het vorige seizoen te evenaren of zelfs te overtreffen. Maar er is meer tijd, merkt de coach op. Nu Feyenoord zich rechtstreeks geplaatst heeft voor de Europa League zijn voorrondewedstrijden zoals vorig jaar tegen Drita niet nodig.

"Idealiter heb je natuurlijk zo vroeg mogelijk de selectie rond, maar we hebben nu wel meer tijd", zegt Slot, die aangeeft op een aantal posities nog versterking te willen halen. Ook zal de club vermoedelijk een aantal belangrijke basisspelers zien vertrekken, voor wie vervangers moeten worden gehaald. Slot kon geen updates geven over ophanden zijnde transfers, wel bevestigde hij dat er geboden is op Tyrell Malacia.

Danilo

Met name in de aanval moet technisch directeur Frank Arnesen nog aan de bak. Cyriel Dessers en Bryan Linssen zijn vertrokken en ook Arsenal-huurling Reiss Nelson is er niet meer bij. Daar is vooralsnog nog maar één speler voor teruggekomen. Danilo, de spits die deze zomer de gevoelige overstap van Ajax naar Feyenoord maakte, stond voor het eerst op het veld.

Danilo over pikante transfer: 'Berghuis wenste me succes'

Na afloop van de training gaf hij aan dat het geen lastige keuze was om Ajax in te ruilen voor de aartsrivaal. "De keuze was niet zo moeilijk. Feyenoord heeft me het project en de ambities kenbaar gemaakt. Ik heb dezelfde ambities."

De nieuweling sprak kort met Steven Berghuis, zijn ploeggenoot bij Ajax die de omgekeerde weg bewandelde. "Hij stond er positief in en wenste me veel succes." Van hatelijke reacties merkt Danilo niets.

De training was besloten, maar Bryan Linssen mocht wel even kijken. Hij vertrekt naar Japan zodra zijn papierwerk rond is, maar wilde nu nog even zijn oude maten aan het werk zien:

Vertrokken Linssen toeschouwer bij eerste training: 'Toch vrienden gemaakt'

Danilo was onder de indruk van de ambities van trainer Arne Slot. Die ambitie is vooral goed voetbal spelen en spelers ontwikkelen, geeft Slot aan. Want alleen als het kapitaal op het veld staat, kan Feyenoord op lange termijn met een gevulde portemonnee gaan winkelen. Nu moet de club nog steeds creatief zijn.

En dat is Feyenoord, door bijvoorbeeld transfervrije spelers aan te trekken zoals Danilo. De Braziliaan, die inmiddels al vijf jaar in Nederland voetbalt, weet nog niet of hij eerste spits wordt. "Ik verwacht niet dat ik de eerste spits ben, maar ik heb wel die ambitie."

Hij wil in ieder geval meer spelen dan bij Ajax, dat zijn aflopende contract wilde verlengen. "Verlengen was voor mij geen optie, ik had meer verwacht toen ik van Twente terugkeerde."

'Vorig jaar ook gelukt'

Slot begint ondertussen met frisse moed aan het nieuwe seizoen. Hij zag enthousiaste en hardwerkende spelers. De dreigende transfers zitten zijn humeur niet in de weg. "In Nederland werken betekent dat je beste spelers vaak vertrekken. Ik hou me vast aan idee dat het vorig jaar ook gelukt is om de selectie weer op niveau te krijgen."

En dus zullen er op 17 juli naast Danilo en Mats Wieffer ongetwijfeld nog meer spelers uit de helikopter stappen. Danilo heeft in ieder geval al vlinders in zijn buik. "Ik heb geen vliegangst, maar het lijkt me wel spannend."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl