ANP
NOS VoetbalAangepast

Slot onderscheiden met Rinus Michels Award, oeuvreprijs voor Van Marwijk

Arne Slot heeft de Rinus Michels Award gewonnen voor beste trainer in de eredivisie van afgelopen seizoen. De trainer van Feyenoord hield onder anderen Erik ten Hag achter zich, die deze zomer Ajax inruilde voor Manchester United.

De 43-jarige Slot werd dit seizoen met Feyenoord derde in de eredivisie en leidde de club verrassend naar de eerste Europese finale in twintig jaar. In de finale van de Conference League verloren de Rotterdammers van AS Roma.

Slot trots op Rinus Michels Award: 'Bijzonder dat ik deze prijs mag winnen'

"Het is een stemming onder trainers en ik hoop stiekem dat de manier van spelen ook van invloed is geweest op deze trofee en dat het niet alleen om het bereiken van de finale van de Conference League gaat", liet Slot weten.

"Ik haal deze prijs persoonlijk op, maar bijzondere prestaties worden altijd geleverd door de spelers. En ook mijn staf moet ik noemen. Hoe ik dit ga vieren? Niet heel uitgebreid, want morgen is de eerste training van het seizoen met Feyenoord."

Voor Slot is het de eerste keer dat hij de Rinus Michels Award wint. Ten Hag won de prijs al drie keer. Ron Jans (FC Twente), Kees van Wonderen (Go Ahead Eagles) en Joseph Oosting (RKC Waalwijk) waren de andere genomineerden.

Lukkien beste van de eerste divisie

Dick Lukkien werd gekozen tot beste trainer van de Keuken Kampioen Divisie. De 50-jarige trainer van FC Emmen leidde zijn ploeg naar het kampioenschap in de eerste divisie en dwong zodoende promotie af naar de eredivisie.

ANP
Dick Lukkien met de kampioensschaal van de eerste divisie

De andere genomineerde trainers uit de eerste divisie waren Marinus Dijkhuizen (Excelsior), Rob Penders (FC Eindhoven) en Wim Jonk (FC Volendam).

Oeuvreprijs voor Van Marwijk

De loopbaan van Bert van Marwijk werd bekroond met een oeuvreprijs. De 70-jarige trainer stond in zijn lange trainerscarrière onder meer aan het roer bij Feyenoord, Borussia Dortmund en het Nederlands elftal.

Met Feyenoord veroverde hij in 2002 de UEFA Cup. Als bondscoach van Oranje werd hij in 2010 tweede op het WK. Zijn laatste klus was het bondscoachschap van de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij na het mislopen van het WK van 2022 werd ontslagen.

Eindsignaal: Bert van Marwijk

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl