NOS SportAangepast

Van Rijthoven klaar voor Wimbledon: 'Er komt een iets andere Tim de baan op'

Tijdens de loting voor het hoofdtoernooi van Wimbledon zag tennisser Tim van Rijthoven de naam van de Argentijnse routinier Federico Delbonis uit de koker rollen. Op papier wellicht een gunstige tegenstander, maar volgens Van Rijthoven zelf geen gemakkelijke horde.

"Delbonis is iemand die wat beter op gravel presteert, maar daarentegen is hij wel een ervaren rot die dit soort toernooien wel vaker heeft gespeeld. Het is zeker geen makkie. Ervaring speelt bij tennis een hele grote rol, hij heeft meerdere grand slams gespeeld. Het zal een hele pittige pot gaan worden."

Bekijk hieronder de reactie van Van Rijthoven op de loting.

Van Rijthoven: 'Het zal een pittige pot gaan worden tegen Delbonis'

Vanuit Londen blikt Van Rijthoven vooruit op het belangrijkste tennistoernooi van het jaar, waar dit keer overigens geen punten voor de wereldranglijst zijn te verdienen. De 25-jarige Brabander baarde begin deze maand nog opzien door uit het niets het grastoernooi van Rosmalen te winnen.

Het leverde hem naast de status van bekende Nederlander en een reuzensprong op de wereldranglijst ook nog een wildcard op voor het hoofdtoernooi van Wimbledon.

Als junior zette Van Rijthoven al zijn stappen op het heilige gras in Londen, maar nu hij er als senior in het hoofdtoernooi rondloopt, voelt het toch net even anders.

Vroeger keek hij erg op tegen de 'grote' spelers, nu loopt hij er zelf tussen. "Dat is fantastisch. Ik heb een droom bereikt. Het voelt voor mij echt alsof ik erbij hoor. Op de trainingen laat ik een hoog niveau zien, ik sta de ballen heel goed te raken."

Bekijk hieronder de reactie van Van Rijthoven over zijn nieuwe status in het tenniscircuit.

Van Rijthoven over nieuwe status: 'Het voelt echt alsof ik erbij hoor'

Ook merkt Van Rijthoven op dat zijn status flink veranderd is sinds zijn winst in Rosmalen. In Londen ontvangt hij dan ook volop felicitaties van zijn collega's. "Dat is leuk, het is toch de hele tenniswereld rondgegaan. Mensen kijken toch net iets anders naar je. Of dat nu om een training gaat of wanneer spelers naar je toe komen om hun respect te tonen."

Genieten

Een doelstelling wil Van Rijthoven niet uitspreken voor het bij de liefhebbers mooiste grand slam van het jaar. "Genieten, veel plezier hebben en het beste ervan maken", zijn zijn kernwaarden de komende tijd.

Eerste Wimbledon voor Van Rijthoven: 'Er komt wel een iets andere Tim de baan op'

Maar hoe nuchter de Brabander ook klinkt, toch is hij zich ervan bewust dat de ontspanning die hij toonde in Rosmalen, niet vanzelfsprekend zal zijn in Londen. "Het is wel even anders. De mensen eromheen verwachten opeens wat van je en er is veel media-aandacht."

"Er komt wel een iets andere Tim de baan op, maar ik hoop dat dat niet voor heel veel gekke dingen gaat zorgen, maar relativeren helpt mij altijd heel erg. Het is maar tegen een balletje aanslaan zeg ik dan tegen mijzelf."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl