1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Sport

Pattinama-Kerkhove verliest van McHale en mist hoofdtoernooi Wimbledon

Lesley Pattinama-Kerkhove is er niet in geslaagd om het hoofdtoernooi van Wimbledon te bereiken. In de derde en beslissende ronde van de kwalificaties bleek de Nederlandse niet opgewassen tegen Christina McHale: 6-7 (3), 5-7.

De 30-jarige Pattinama-Kerkhove begon goed aan de partij tegen de Amerikaanse en leek de eerste set binnen te gaan slepen. Ze verspeelde echter een 5-3 voorsprong en verloor uiteindelijk de tiebreak.

De tweede set verliep vanaf 3-3 op service. In de twaalfde game, bij een 5-6 achterstand, ging het mis voor Pattinama-Kerkhove. Na bijna twee uur spelen moest de nummer 142 van de wereld haar meerdere erkennen in McHale, die honderd plaatsen lager staat op de ranking.

Te veel onnodige fouten

Het verschil op het Londense gras zat 'm vooral in het aantal onnodige fouten: 52 om 32.

Pattinama-Kerkhove haalde vorig jaar wél het hoofdtoernooi en bereikte daarin zelfs de tweede ronde na winst op de Russin Svetlana Kuznetsova, de voormalige nummer twee van de wereld.

Vier Nederlanders staan vanaf maandag in het hoofdtoernooi in Londen: Tim van Rijthoven, Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor en Arantxa Rus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl