ANP
NOS Sport

Hartono complimentje en ervaring rijker na eervol verlies tegen Sabalenka

In het vrouwentoernooi van Rosmalen is de laatste Nederlandse tennisster al na twee rondes gesneuveld. De dapper strijdende Arianne Hartono moest het afleggen tegen de als eerste geplaatste Aryna Sabalenka (2-6, 3-6).

Voor de 26-jarige Hartono is het weer een mooie ervaring, nu ze door haar sterke opmars van het afgelopen jaar af en toe al met de echte toppers mee mag doen. Ze kreeg na afloop zelfs een complimentje van Sabalenka voor haar vertoonde spel.

Door de hevige regenval werd het duel in twee delen gespeeld, of eigenlijk drie. Woensdag verloor Hartono de eerste set al, na de hervatting op donderdag werd een ballenjongen onwel. Sabalenka, voormalig nummer twee van de wereld, bracht een banaantje langs en even later ging het wel weer.

Intussen keek Hartono al snel tegen een achterstand aan, maar ze bleef na de ogenschijnlijk kansloze 3-0 vechten voor wat ze waard was. Op 5-3 maakte ze het de Belarussin bij 30-30 nog even moeilijk, maar die kon op dat soort momenten altijd leunen op haar sterke opslag.

ANP
Aryna Sabalenka, als eerste geplaatst in Rosmalen

In de eerste ronde had Hartono wel wat WTA-punten verzameld met haar zege op Kateryna Baindl, wat de mondiale top-150 weer wat dichter in de buurt brengt.

Hartono, met een wildcard tot het hoofdtoernooi toegelaten, was de hoogst geklasseerde Nederlandse op het gras in Rosmalen. Lesley Pattinama-Kerkhove was in de kwalificaties al gesneuveld en Arantxa Rus koos ervoor om deze week op het gravel in Valencia te spelen, waar ze inmiddels is doorgedrongen tot de kwartfinales.

Sabalenka treft in de kwartfinales Alison Van Uytvanck, die het Belgische onderonsje met Elise Mertens won.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl