Suzan Lamens in actie op Roland Garros
NOS Sport

Lamens sneuvelt bij debuut op grastoernooi in Rosmalen in eerste ronde

Suzan Lamens heeft bij haar debuut op het grastoernooi in Rosmalen in de eerste ronde verloren van de Russin Anna Kalinskaja. Op het nog onaangetaste gras van de Libéma Open won Kalinskaja: 7-6, 6-3.

De 22-jarige Nederlandse, nummer 173 op de wereldranglijst, ging in de eerste set knap gelijk op met de hogergeplaatste Russin (WTA-86). Lamens liet zich niet van de wijs brengen door de lovegames van Kalinskaja.

Op 3-3 in de eerste set ging Lamens aanvallender spelen en nam de Nederlandse meer het initiatief. Ze wist Kalinskaja te breken op haar service, maar had daar wel zes breakpoints voor nodig.

De Russin antwoordde meteen door ook op haar beurt Lamens te breken. Kalinskaja trok uiteindelijk de eerste set in de tiebreak naar zich toe met 7-5.

Net niet genoeg

Na een korte onderbreking vanwege de regen in Rosmalen vervolgden de twee tennissters hun weg in de tweede set, waarbij Kalinskaja al een 4-2 voorsprong had weten neer te zetten.

De Russin bleek te profiteren van de regen, want zij kwam sterk uit de catacomben. Ze brak in de tweede set voor de tweede keer op de service van Lamens en mocht gaan serveren voor de winst. Maar Lamens gooide roet in het eten en wist de stand naar 5-3 te brengen.

Voordat de volgende regenbui tijd had om het spel weer te onderbreken, maakte Kalinskaja het af.

Regen rest van de dag spelbreker

Verder was er overigens weinig te beleven op de maandag in Rosmalen. Vanwege de aanhoudende regen de resterende wedstrijden verplaatst naar dinsdag.

Onder anderen Tallon Griekspoor moest nog beginnen aan zijn wedstrijd in het hoofdtoernooi. Hij treedt nu dinsdag aan tegen de Sloveen Aljaz Bedene. Ook de ontmoeting tussen Jesper de Jong en de Amerikaan Jenson Brooksby, die eveneens voor maandag gepland stond, is een dag verschoven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl