NOS Sport

Wereldtopper Auger-Aliassime geniet in Rosmalen: 'Het is hier heel vredig'

Tennistopper Auger-Aliassime komt tot rust in Rosmalen: 'Heel vredig hier'

25 jaar geleden, in 1997, won Richard Krajicek zowel het ATP-toernooi van Rotterdam als dat van Rosmalen. Geen enkele andere tennisser lukte het om beide Nederlandse toernooien in een jaar te winnen. Félix Auger-Aliassime zou het dit jaar kunnen lukken.

De Canadese toptienspeler won eerder dit jaar het ABN Amro-toernooi in Rotterdam (zijn eerste titel) en voelt zich erg op zijn gemak in Rosmalen. "Ik vind het leuk hier", zegt hij. "We spelen vaak in grote steden, maar het is soms ook leuk om in een natuurlijkere omgeving te spelen. Het is hier heel vredig. Ik vind het fijn om weken als deze te hebben."

Goede resultaten op gras

Auger-Aliassime (21) speelt donderdag in de tweede ronde van het Libéma Open tegen Tallon Griekspoor. Dat wordt zijn eerste enkelpartij op gras dit jaar, want in de eerste ronde had hij een bye.

"Ik heb de afgelopen jaren goede resultaten op gras neergezet", zegt hij vol vertrouwen. "Vorig jaar haalde ik de kwartfinales op Wimbledon en misschien wordt deze week wel mijn eerste titel op gras. Dat zou fantastisch zijn."

Bij de laatste vier grandslamtoernooien deed Auger-Aliassime van zich spreken. Op Wimbledon en bij de Australian Open haalde hij de laatste acht, bij de US Open zelfs de halve finales en onlangs verloor hij op Roland Garros in de vierde ronde pas na een vijfde set van de latere winnaar Rafael Nadal.

Nu kijkt Auger-Aliassime uit naar zijn wedstrijd tegen de thuisspelende Griekspoor. "Er zal leuk publiek zijn en hij is een goede speler, dus het zal een leuke wedstrijd gaan worden. Hopelijk wordt het weer nog wat beter", voegt hij toe, doelend op de eerste drie dagen van het toernooi waarbij de regen meermaals spelbreker was.

Voorbereiding op Wimbledon

Auger-Aliassime hoopt zich in Rosmalen zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden op Wimbledon, dat 27 juni begint. "Ik hoop richting Wimbledon alleen maar te verbeteren en daar uiteindelijk mijn beste tennis te spelen."

Zijn grote doel in tennis is ambitieus. "Om ooit mijn droom te bereiken, de nummer één van de wereld te worden, moet ik nog wel wat leren en verbeteren. Ik wil de beste speler worden die ik kan worden en dan zullen de resultaten wel komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl