Tim van Rijthoven

Rosmalen-sensatie Van Rijthoven treft Delbonis op Wimbledon

Tennisser Tim van Rijthoven is bij zijn debuut op Wimbledon gekoppeld aan de Argentijn Federico Delbonis (ATP-85). Van Rijthoven (ATP-105) kreeg na zijn verrassende toernooizege in Rosmalen een wildcard voor het grastoernooi in Londen.

De 31-jarige Delbonis kwam in zes pogingen nog nooit voorbij de eerste ronde op Wimbledon. Een plek in de vierde ronde op Roland Garros vorig jaar is zijn beste prestatie op een grandslamtoernooi.

"Delbonis is iemand die wat beter op gravel presteert, maar daarentegen is hij wel een ervaren rot die dit soort toernooien wel vaker heeft gespeeld", reageerde Van Rijthoven op de loting. "Het is zeker geen makkie. Ervaring speelt bij tennis een hele grote rol, hij heeft meerdere grand slams gespeeld. Het zal een hele pittige pot gaan worden."

Bekijk hieronder de reactie van Van Rijthoven op zijn loting:

Van Rijthoven: 'Het zal een pittige pot gaan worden tegen Delbonis'

Botic van de Zandschulp, als 21ste geplaatst in Londen, neemt het op tegen Feliciano López (ATP-214). Eerder deze week boog de 40-jarige Spanjaard nog voor Tallon Griekspoor op het grastoernooi van Mallorca.

Diezelfde Griekspoor (ATP-53) treft in de eerste ronde op Wimbledon Fabio Fognini (ATP-62). De twee stonden eerder dit jaar op de Australian Open ook al tegenover elkaar in de eerste ronde. Griekspoor won toen in drie sets (6-1, 6-4, 6-4) van de Italiaan.

Rus tegen qualifier, rentree Serena Williams

In het vrouwentoernooi werd Arantxa Rus (WTA- 86) gekoppeld aan de Amerikaanse qualifier Catherine Harrison, de nummer 264 van de wereldranglijst. Het is de zesde keer dat Rus mee mag doen aan het hoofdtoernooi van Wimbledon. Alleen in 2012 wist ze de eerste ronde te overleven. Ze strandde toen in de derde ronde.

Serena Williams zal haar rentree in het enkelspel maken met een eersterondepartij tegen de Française Harmony Tan (WTA-113). De 40-jarige Williams, die na een jaar afwezigheid wegens blessures, weer van de partij is, won het toernooi zeven keer. De Amerikaanse is op de wereldranglijst afgezakt naar de 1204de plaats en kreeg voor het toernooi van dit jaar een wildcard.