AFP
NOS Nieuws

Minimaal 25 jaar celstraf geëist tegen 'roofzuchtige' R. Kelly

De openbaar aanklager in de staat New York heeft minimaal 25 jaar gevangenisstraf geëist tegen R. Kelly. Eind vorig jaar werd de zanger schuldig bevonden aan mensenhandel met als doel gedwongen prostitutie en seksuele uitbuiting, en aan afpersing.

Volgens het Openbaar Ministerie misbruikte de muzikant 25 jaar lang zijn bekendheid om zijn slachtoffers te lokken en te chanteren. Het misbruik zou georganiseerd zijn: Robert Sylvester Kelly (zijn volledige naam) zou aan het hoofd hebben gestaan van een groep die decennialang vrouwen en meisjes misbruikte.

"Zijn decennialange misdaden lijken te zijn aangewakkerd door narcisme en de overtuiging dat zijn muzikale talent hem ontsloeg van iedere noodzaak om zich met zijn gedrag, hoe roofzuchtig, schadelijk, vernederend of verkeerd naar anderen ook, aan de wet te houden", zei de aanklager. Tijdens de maandenlange rechtszaak toonde Kelly geen spijt. Volgens de aanklagers blijft hij "zeer gevaarlijk".

Eigenschappen

Een van Kelly's advocaten vindt dat de zanger een gevangenisstraf van niet meer dan veertien jaar zou moeten krijgen. Zonder details te geven zei ze dat zijn "verleden en eigenschappen" daar aanleiding toe geven.

Op 29 juni bepaalt de rechter de strafmaat. Ook in de staten Illinois en Minnesota wordt Kelly vervolgd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl