Politieonderzoek bij de woning van de 22-jarige verdachte in Geleen
In samenwerking met
L1mburg
NOS NieuwsAangepast

Verdachte ontvoering Gino eerder veroordeeld voor kindermisbruik

De 22-jarige man die wordt verdacht van ontvoering en betrokkenheid bij de dood van Gino is in 2017 veroordeeld voor het misbruiken en mishandelen van twee jongetjes in Sittard. Bevestigd was al dat de verdachte een bekende is van de politie.

Regionale omroep L1 stelt op basis van gerechtelijke documenten dat op 28 juni 2017 de toen 17-jarige Donny M. twee jongetjes in Sittard heeft bedreigd en mishandeld. Hij zou zeker één van hen ook hebben misbruikt.

Phil Boonen, advocaat van één van de slachtoffers, bevestigt tegenover de NOS dat Donny M. destijds is veroordeeld in die zaak. "Deze zaak stond mij nog helder voor de geest. De cliënten en het soort zaak hebben me destijds wel geraakt", zegt Boonen tegen de NOS.

L1 baseert zich op stukken die de omroep in handen heeft en op gesprekken die zijn gevoerd met betrokken partijen. In december van 2017 veroordeelde de rechter in Maastricht de verdachte tot bijna vijf maanden jeugddetentie. Ook moest hij een klinische behandeling ondergaan bij de Catamaran in Eindhoven. Dat is een instelling die geestelijke gezondheidszorg biedt aan jongeren tot 23 jaar oud.

Later kwam hij volgens de regionale omroep vaker met de politie in aanraking, voor bijvoorbeeld rijden zonder rijbewijs.

Bij de speeltuin in Kerkrade waar Gino woensdag voor het laatst is gezien, liggen bloemen en staan mensen stil bij wat er is gebeurd:

Leeftijdsgenootjes Gino staan stil bij speeltuin in Kerkrade

De 9-jarige Gino komt uit Maastricht, maar logeerde deze week bij een zus in Kerkrade. In die stad verdween hij woensdagavond uit een speeltuin. Er werd een grote zoekactie op touw gezet door vrijwilligers en de politie.

Donderdag en vrijdag werden in de zoektocht naar Gino in Landgraaf en Kerkrade voorwerpen gevonden waarvan gedacht werd dat ze van de vermiste jongen waren. Gisteren werden kort na elkaar de verdachte aangehouden en het lichaam van Gino gevonden.

De recherche is ook vandaag nog bezig met onderzoek in en om de woning van Donny M. Een woordvoerder van de politie laat weten dat dat onderzoek nog tot morgenochtend zal duren.

Het Openbaar Ministerie en de politie willen inhoudelijk niet ingaan op details over de verdachte en laten weten dat hij dinsdag wordt voorgeleid.

Voor de 9-jarige Gino wordt woensdagavond een herdenkingstocht georganiseerd in Kerkrade.

In dit kaartje zie je wanneer en waar welke vondsten werden gedaan:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl