NOS NieuwsAangepast

'Verdriet is niet te omvatten en vreselijk', zegt Gino's familie

Het nieuws dat de vermiste jongen Gino om het leven is gekomen, komt keihard aan bij zijn familie. "Het verdriet is niet te omvatten en vreselijk", staat in een verklaring namens de familie. Ruim honderd mensen kwamen in Kerkrade samen om de 9-jarige jongen te herdenken.

De groep verzamelde zich bij het speelveldje waar Gino woensdag voor het laatst is gezien. "Er zijn veel kinderen van rond zijn leeftijd. Sommigen staan huilend in de armen van hun ouders, anderen leggen knuffelberen of kaartjes", zei NOS-verslaggever Edwin van den Berg.

Ook familieleden van Gino bezochten de bloemenzee bij de speeltuin.

Ze bedankten de aanwezigen voor hun steun en kregen een applaus:

Familie rouwt om Gino en bedankt buurtgenoten

Vanmorgen werd zijn lichaam gevonden bij een woning in Geleen. De man die afgelopen nacht is opgepakt wordt verdacht van ontvoering en betrokkenheid bij de dood van Gino, zo werd duidelijk op een persconferentie. De 22-jarige is een bekende van de politie, maar verdere details werden niet bekendgemaakt.

Gino's familie had nog hoop tot aan het moment van de identificatie, zei woordvoerder Judy op het Veld van Slachtofferhulp vlak na de persconferentie:

'Dit is een vreselijke klap voor de familie, woorden schieten tekort'

Ook in de verklaring bedanken familieleden voor de "talloze hartverwarmende reacties" die ze hebben gekregen. "Gino mag nooit vergeten worden en moet zo mooi en goed mogelijk worden herdacht als de lieve vrolijke jongen die hij was", staat in de verklaring. De familie geeft daarin ook aan dat er nu behoefte is aan rust.

Talloze vrijwilligers hebben dagenlang meegezocht in de wijde omgeving van Kerkrade.

"Wij hebben ook een kindje verloren en dat pakt je", zegt een vrouw die net bloemen heeft gelegd bij de speeltuin in Kerkrade. "Het is mooi dat dit allemaal wordt gedaan, maar ik had het liever niet zien liggen", zegt een andere vrouw. "Maar het is het laatste wat je voor zo'n jongetje kunt doen."

Bekijk hier interviews met mensen die eerder op dag bloemen hebben gelegd bij de speeltuin in Kerkrade:

Bloemen voor Gino bij speeltuin: 'Ik heb erom gehuild'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl