ANP
NOS NieuwsAangepast

Opnieuw bloemen neergelegd voor Gino, onderzoek bij woning verdachte gaat door

De recherche is ook vandaag nog bezig met onderzoek in en om de woning van de man die wordt verdacht van ontvoering en betrokkenheid bij de dood van Gino. "Er zijn nog heel weinig antwoorden", zegt NOS-verslaggever Edwin van den Berg, die in Geleen ter plekke is.

"We weten niet wat er precies is gebeurd tussen het moment dat Gino voor het laatst in Kerkrade is gezien en het moment dat zijn lichaam hier gisterochtend op een steenworp afstand van de verdachte dood werd gevonden."

Er is uitgebreid onderzoek nodig om dat tijdpad goed in kaart te brengen. "Dat onderzoek is vanochtend uitgebreid", zegt Van den Berg. "Er kwamen vanochtend extra rechercheurs. Die zijn op dit moment nog bezig in het appartement van de verdachte op de begane grond."

Bij de speeltuin in Kerkrade waar Gino woensdag voor het laatst is gezien, liggen bloemen en staan mensen stil bij wat er is gebeurd:

Leeftijdsgenootje Gino: 'Ik ben erg geschrokken'

Ook op de plek in Geleen waar gisteren het lichaam van Gino is gevonden verzamelen mensen zich om hun medeleven te betuigen en knuffels en bloemen achter te laten. Buurtbewoners spreken hun afschuw uit over de plek waar het lichaam werd gevonden.

"Dat je hier in de buurt wordt gedumpt, vind ik gewoon verschrikkelijk", zegt een vrouw geëmotioneerd:

'Ik vind het gewoon triest'

Gino's lichaam werd gevonden bij een eerder afgebrande woning in Geleen. "Eerst moest een gezin met kinderen hier uit door de brand", zegt een vrouw die bloemen heeft gelegd tegen de schutting van het huis. "Dat hij precies hier is neergelegd of eigenlijk gedumpt vind ik gewoon verschrikkelijk."

Voor de 9-jarige Gino wordt woensdagavond een herdenkingstocht georganiseerd in Kerkrade. Gino's familie steunt het initiatief. De organisatie vraagt om "motoren en brullende auto's". Volgens de organisatoren was Gino "gek op mooie en stoere auto's en motoren". Morgen wordt bekendgemaakt hoe laat en waar de tocht start en welke route wordt afgelegd.

In dit kaartje zie je wanneer en waar welke vondsten werden gedaan:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl