AFP
NOS NieuwsAangepast

Depp: 'Ik heb mijn leven terug', Heard teleurgesteld na oordeel jury

Op het oog terneergeslagen en geheel in het zwart gekleed luisterde Amber Heard naar het oordeel in de geruchtmakende smaadzaak tegen haar ex-geliefde Johnny Depp. Dat viel grotendeels in zijn voordeel uit.

Heard (36) kreeg slechts op een punt gelijk en is "ongelooflijk teleurgesteld", laat ze weten in een verklaring. Depp (58) zegt blij te zijn dat hij na zes jaar zijn leven terug heeft. Heards woordvoerder zegt dat de actrice van plan is in hoger beroep te gaan. Of Depp nog verdere stappen wil zetten, is onduidelijk.

De twee gaven elkaar de schuld van hun vastgelopen carrière, in de nasleep van hun korte maar turbulente huwelijk waarin drugs, drank en geweld aan de orde van de dag waren. Details over die giftige relatie werden tijdens de rechtszaak breed uitgemeten, ook doordat de staat Virginia het toestaat om alles in de rechtszaal in beeld vast te leggen.

Depp zit op dit moment in Groot-Brittannië om gastoptredens te geven bij concerten van gitarist Jeff Beck. Hij kwam al snel met een verklaring, waarin staat dat zijn leven in 2016 "in een oogwenk" veranderde, doelend op het moment dat Heard de scheiding en een contactverbod aanvroeg. "Zes jaar later heb ik mijn leven terug. Het stemt mij nederig."

Steun vanuit de hele wereld

"In de media werden valse, zeer ernstige en strafbare beschuldigingen tegen mij geuit, hoewel er nooit een aanklacht tegen mij werd ingediend", schrijft Depp op Facebook. Hij zegt verder overweldigd te zijn door de enorme steun van over de hele wereld en hoopt dat zijn zaak mannen en vrouwen die in dezelfde situatie zitten zal helpen.

Depp sluit af met een citaat van de Romeinse filosoof Seneca: veritas numquam perit, de waarheid zal nooit vergaan.

Amber Heard grotendeels in het ongelijk gesteld in de geruchtmakende rechtszaak

Heard spreekt in haar verklaring haar teleurstelling uit. "Ik ben er kapot van dat de berg aan bewijs niet genoeg was om de ongekende macht, invloed en druk van mijn ex-man te weerstaan."

De actrice ziet ook een breder verhaal. "Ik ben nog meer teleurgesteld over wat dit oordeel betekent voor andere vrouwen." Ze spreekt van een stap terug, naar de tijd "dat vrouwen die zich uitspraken in het openbaar werden vernederd en te schande werden gemaakt".

  • EPA
    Fans van Depp juichen na het horen van het oordeel
  • AFP
  • Reuters
    De advocaten van Depp staan de pers te woord

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl