Johnny Depp als Gellert Grindelwald op Comic Con in 2018
NOS Nieuws

Johnny Depp weg als Gellert Grindelwald na uitspraak Britse rechter

Johnny Depp heeft zijn rol als duister tovenaar Gellert Grindelwald ingeleverd. Aan de derde film uit de Fantastic Beasts-serie van Harry Potter-auteur J.K. Rowling zal de Amerikaan niet meer meedoen.

Aanleiding is de smaadzaak die Depp deze week verloor. De acteur had The Sun aangeklaagd omdat dat tabloid hem een vrouwenmishandelaar had genoemd in een artikel over de scheiding van zijn vrouw Amber Heard. Zij beschuldigt hem van mishandeling.

De Britse rechter oordeelde maandag dat het geweld van Depp tegen Heard grotendeels bewezen is en zei dat zij op verschillende momenten voor haar leven heeft gevreesd. De acteur gaat tegen de uitspraak in beroep.

Depp schrijft op Instagram dat hij terugtreedt op verzoek van filmstudio Warner Bros.:

De eerste twee Fantastic Beasts-films, met Depp in een van de hoofdrollen als slechterik Grindelwald, waren een groot kassucces en brachten gezamenlijk 1,25 miljard euro in het laatje.

De productie van de derde film is onlangs begonnen. Warner Bros. zegt dat een andere acteur de rol van Depp overneemt, maar heeft nog geen keuze gemaakt. De verschijningsdatum van de film is uitgesteld van november 2021 naar de zomer van 2022.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl