Johnny Depp (achter) en Amber Heard in de rechtszaal
NOS Nieuws

Amerika vergaapt zich aan scheidingsdrama Johnny Depp en Amber Heard

  • Marieke de Vries

    correspondent Verenigde Staten

  • Marieke de Vries

    correspondent Verenigde Staten

Amerikanen zijn wel wat gewend als het gaat om vechtscheidingen van de rich and famous, maar de vuile was die afgelopen week in een rechtbank in de staat Virginia naar buiten werd geslingerd was een nieuw dieptepunt. Twee filmsterren, Johnny Depp (58) en Amber Heard (35), hebben elkaar voor de rechter gesleept om een jury te laten beslissen wie wie kapot heeft gemaakt.

Volgens Depp heeft Heard hem zo veel schade berokkend dat hij niet meer aan het werk komt, Heard zegt dat haar reputatie is verwoest omdat Depp haar voor leugenaar uitmaakt. Allebei beschuldigen ze elkaar ervan de ander te hebben mishandeld tijdens hun op zijn zachtst gezegd tumultueuze huwelijk. Kortom, deze zaak kent alleen maar verliezers en miljoenen Amerikanen kijken dagelijks mee naar alle genante persoonlijke details via de livestream van de rechtbank.

Destructieve nachtmerrie

Afgelopen week nam Johnny Depp zelf in het getuigenbankje plaats om te benadrukken dat hij zijn ex-vrouw nooit heeft mishandeld en dat hij geen enkele vrouw ooit heeft mishandeld. Sterker nog, volgens Depp was niet hij, maar Heard de agressor in de relatie. Hij haalde herinneringen op aan hoe zijn romance met Heard zich ontwikkelde van een droom tot een destructieve nachtmerrie, waarbij hij zich regelmatig opsloot in de badkamer om te schuilen voor haar uitbarstingen.

"Ze snakte naar geweld, a need for violence", stelde hij. Hij vertelde over hoe hij het topje van zijn middelvinger verloor doordat Heard een fles wodka kapotsloeg op zijn hand, omdat ze hem verweet weer te drinken. Maar ook hoe ze hem zijn medicijnen onthield als hij probeerde af te kicken. De advocaten van Depp probeerden Heard tijdens het verhoor af te schilderen als een narcistische sadistische manipulator, waar Depp niet tegen opgewassen was.

Amber Heard en Johnny Depp in 2015

De advocaten van Heard zetten de tegenaanval in door Depp in het kruisverhoor neer te zetten als onvoorspelbare alcoholist en een agressieve drugsgebruiker. Het ene na het andere grove appje werd in de rechtszaal voorgelezen, waarbij Depp Heard een hoer noemt en fantaseert haar te verbranden en te verdrinken.

Er werd een foto in de rechtbank getoond van Depps ontbijttafel met lijntjes cocaïne en een vol glas whisky.

Het verhoor werd deze week afgesloten met een letterlijk kijkje in de keuken van het stel in West Hollywood, waarbij Depp uitroept "Do you want to see crazy?!":

Depp eist 50 miljoen dollar van Heard omdat ze in 2018, op het hoogtepunt van de #MeToo-beweging, een opiniestuk publiceerde in The Washington Post waarin ze zichzelf neerzet als slachtoffer van huiselijk geweld. Ook al noemt ze Depps naam niet, toch claimen zijn advocaten dat de verwijzingen naar hem sterk genoeg waren om een einde te maken aan zijn carrière.

In 2019 stapte Depp naar de rechter om voor zijn eerherstel te vechten, maar vanwege onder meer de pandemie dient de zaak nu pas. In 2020 verloor Depp al een rechtszaak in Engeland tegen de Britse krant The Sun die hem een 'vrouwenmishandelaar' had genoemd. De rechter oordeelde toen dat hij Amber Heard wel degelijk heeft mishandeld en dat ze meerdere keren heeft gevreesd voor haar leven. Depp legde kort daarna onder druk van filmmaatschappij Warner Bros. zijn rol als Grindelwald in de Fantastic Beasts-filmreeks neer.

Komende week neemt Heard in het getuigenbankje plaats om haar kant van het verhaal te vertellen. Zij eist 100 miljoen van Depp omdat hij haar als leugenaar heeft weggezet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl