NOS SportAangepast

Nadal na nachtelijk titanengevecht met Djokovic naar halve finales Roland Garros

Nadal na nachtelijk titanengevecht met Djokovic naar halve finales Roland Garros

Na een spektakelstuk van meer dan vier uur heeft Rafael Nadal de 59ste ontmoeting met Novak Djokovic in winst omgezet. In de kwartfinales van Roland Garros was de Spanjaard de Servische titelhouder in vier sets de baas, 6-2, 4-6, 6-2, 7-6 (4).

De eerste game voorspelde al dat het een slopende partij zou gaan worden die bol zou staan van flink wat vuurwerk. Na elf minuten en bij de derde breakkans had Nadal de eerste break van de wedstrijd te pakken.

In de vijfde game flikte de Spanjaard dat kunstje nog een keer en mocht hij even later bij een stand van 5-2 gaan serveren voor de eerste set. Djokovic stribbelde nog wat tegen, maar de Serviër sloeg de bal in het net bij het eerste setpoint van Nadal.

Een goed teken voor de Spanjaard: van de 58 eerdere ontmoetingen tussen de twee wist de speler die de eerste set won, in 50 gevallen ook de partij te winnen.

Nadal kopieert in tweede set, maar Djokovic countert

De openingsgame van de tweede set duurde wederom lang en werd een kopie van die in de eerste set. Dit keer duurde het dertien minuten voordat de beslissing viel en ook dit keer plaatste Nadal een break. Djokovic, tot dat moment geen partij voor de ijzersterk spelende Nadal, wist even later verrassend terug te breken. Het gaf de Serviër vleugels, die een paar sterke punten speelde en terug wist te komen tot 3-2.

Bekijk hieronder foto's uit de partij tussen Djokovic en Nadal. De tekst gaat verder onder de foto's.

  • Reuters
    Rafael Nadal viert zijn zege op Novak Djokovic
  • Reuters
    Rafael Nadal in zijn partij tegen Novak Djokovic
  • Reuters
    Novak Djokovic
  • Reuters
    Novak Djokovic en Rafael Nadal

Nadal kreeg wat moeite met de agressiever spelende Djokovic die de druk volop op kon voeren tijdens de rally's. Het leverde de Serviër kansen op om nog een keer te breken en dat lukte hem na een game van maar liefst achttien minuten.

In de tiende game kreeg Djokovic setpoints op de service van Nadal en bij zijn tweede kans was het raak. Nadal sloeg de bal uit en Djokovic pakte zo de tweede set.

In de derde set was het weer Nadal die de opslag van Djokovic meteen weer wist te breken om vervolgens zijn eigen service te behouden. In de vijfde game plaatste hij nogmaals een break nam hij een 4-1 voorsprong die hij later soepeltjes uitbreidde naar 5-1.

Nadal gunde zijn opponent nog een game, maar bij een stand van 5-2 was het op het tweede setpoint raak voor de Spanjaard.

  • Reuters
    Novak Djokovic in zijn partij tegen Rafael Nadal
  • Reuters
    Rafael Nadal
  • Reuters
    Rafael Nadal
  • Reuters
    Rafael Nadal en Novak Djokovic

Waar Djokovic in de eerste drie sets direct zijn service in moest leveren, wist hij aan het begin van de vierde set wel zijn opslag te behouden. Hij wist zelfs Nadal te breken en nam daarna met een lovegame een 3-0 voorsprong.

Nadal voorkomt net aan een vijfde set

Die voorsprong hield hij lang vast, maar nadat Nadal bij een 5-3 stand twee setpoints had weggewerkt en de break pakte, werd het 5-4 en mocht Nadal serveren om er 5-5 van te maken en dat lukte. Beide tennissers pakten vervolgens hun eigen game waarna een tiebreak volgde.

In die tiebreak was de Spanjaard oppermachtig. Hij nam snel een 6-1 voorsprong, Djokovic maakte nog drie punten, maar op het moment dat de klok op 01.15 uur stond, sloeg Nadal toe.

Bekijk hier de reactie van Nadal vlak na de wedstrijd:

Nadal na winst op Djokovic lovend over 'zijn' Roland Garros

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl