NOS SportAangepast

Droompartij Roland Garros: Nadal en Djokovic treffen elkaar al in kwartfinales

Knokkende Nadal ouderwets op dreef in achtste finales Roland Garros

Gezien hun status en onderlinge rivaliteit zou het eigenlijk de finale van het toernooi moeten zijn, maar Rafael Nadal en Novak Djokovic treffen elkaar dinsdag op Roland Garros al in de kwartfinales.

De Spanjaard moest in de achtste finales voor het eerst dit toernooi diep gaan om de winst binnen te halen. Nadal knokte zich in vijf sets langs de Canadees Felix Auger-Aliassime: 3-6, 6-3, 6-2, 3-6, 6-3.

Djokovic bereikte voor de dertiende keer op rij (en zestiende keer in totaal) de laatste acht in Parijs. De titelhouder versloeg de Argentijn Diego Schwartzman met 6-1, 6-3, 6-3 en bleef in tegenstelling tot Nadal zonder setverlies.

Ook Zverev verder

Alexander Zverev schaarde zich ook - met pijn en moeite - onder de laatste acht. De als derde geplaatste Duitser klopte de Spaanse qualifier Bernabé Zapata met 7-6 (11), 7-5, 6-3.

Novak Djokovic

De 35-jarige Nadal en de 21-jarige Auger-Aliassime verwenden het publiek met prachtige rally's en een partij waarin de kansen over en weer vlogen.

De dertienvoudig winnaar, die een ronde eerder Botic van de Zandschulp kansloos liet, toonde zich halverwege de vijfde set een groot kampioen door de Canadees vaker onder de druk te zetten op het moment dat het echt moest en haalde de winst binnen.

"Felix is nog jong, maar is een fantastische speler. Dit was zonder twijfel een heel belangrijke overwinning voor mij", zei Nadal na afloop.

Rafael Nadal krijgt van Felix Auger-Aliassime de felicitaties

Schwartzman was niet kansloos tegen Djokovic. De Argentijnse nummer 15 van de plaatsingslijst kreeg in elke set breekkansen, maar verzilverde er maar één. In set twee kwam hij op 3-0, maar de volgende zeven games won Djokovic. De Serviër imponeerde niet, maar zodra hij onder druk stond, speelde hij zijn beste spel.

Djokovic, die z'n zevende zege in evenzoveel onderlinge ontmoetingen met Schwartzman boekte, brak de Argentijn steeds nadat die in de game ervoor breekkansen had laten liggen.

59ste Djokovic-Nadal

Komende dinsdag spelen Djokovic en Nadal voor de 59ste keer tegen elkaar, de meest gespeelde onderlinge ontmoeting ooit in het mannentennis.

Hun laatste duel was vorig jaar in de halve finales in Parijs en dat was er een om de vingers bij af te likken: Djokovic won toen in vier sets van Nadal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl