NOS SportAangepast

Zverev in tenniskraker langs Alcaraz en is wederom halvefinalist Roland Garros

Zverev bedwingt toptalent Alcaraz

Ruim drie weken geleden stonden Alexander Zverev en Carlos Alcaraz tegenover elkaar in de finale van het masterstoernooi in Madrid. Toen denderde de jonge Spanjaard in twee sets over de Duitser heen. Dinsdagavond stonden de twee wederom tegenover elkaar en in de kwartfinales van Roland Garros waren de rollen omgekeerd. Zverev won in vier sets: 6-4, 6-4, 4-6, 7-6 (9-7).

Zverev, die in elf pogingen nog nooit van een toptienspeler had gewonnen op een grandslamtoernooi, kwam in Parijs een stuk beter voor de dag dan eerder deze maand in Madrid. De nummer drie serveerde prima, won bijna alle korte rally's en werd geholpen door de liefst zestien onnodige fouten van Alcaraz, de nummer zes van de wereld. Een break op 2-2 volstond voor de setwinst.

De tweede set was bijna een kopie van de eerste. Op 3-3 leverde Alcaraz zijn service in en pakte Zverev een break voorsprong. Op 5-4 mocht de Duitser weer voor de set serveren. Die laatste game van de tweede set duurde bijna acht minuten, maar uiteindelijk maakte Zverev het af met een ace.

Alcaraz krijgt de geest

De regerend olympisch kampioen leek de klus vlotjes te gaan klaren toen hij op 4-4 in de derde set een breekkans kreeg. Alcaraz werkte die weg en kreeg daarna de geest. Hij ging hogere topspinballen spelen, dwong zo Zverev tot langere rally's en had met zijn dropshots een geweldig wapen in handen. Met een break pakte hij de set.

Carlos Alcaraz in het duel met Alexander Zverev

Alcaraz leek door zijn ijzersterke spel ineens de beste papieren te hebben, maar leverde op 4-4 zijn opslag in. Nog gaf hij zich niet gewonnen. Hij brak terug, maar in de tiebreak ging het toch nog mis. Zverev bereikte dankzij de 3-1 zege net als vorig jaar de halve finales van Roland Garros.

Opmars Alcaraz

De negentienjarige Alcaraz kende een stormachtige ontwikkeling de afgelopen maanden en is opgeklommen naar de zesde plaats op de ATP-ranglijst. Afgelopen maand in Madrid versloeg hij onder anderen Rafael Nadal en Novak Djokovic en bevestigde zo zijn status als supertalent.

Zijn laatste nederlaag van Alcaraz, zijn enige van dit jaar op gravel, dateerde van 13 april dit jaar. Daarna won de Spanjaard het toernooi van Barcelona en het masterstoernooi van Madrid, waarna hij als een titelkandidaat begon aan Roland Garros.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl